Brandweerdefilé in Dieren groot succes

Geplaatst op 12 september 2009, om 16:47 uur

Foto: Sander de Vries
DIEREN
– Het 100-jarig jubileum van de Vereniging Vrijwillige Brandweer Dieren heeft het einde genadert. Het jubileumjaar sloot de Brandweer Dieren groots af met een show en defilé van historische en moderne brandweervoertuigen en -materieel.

Brandweervoertuigen en materieel dat geschiedenis heeft geschreven door het blussen van vele branden en het redden van ongetwijfeld een heleboel mensen en dieren waren op zaterdag 12 september op het Ericaplein te Dieren vanaf 11.00 uur te bewonderen. Het defilé startte vanaf 13.30 uur. Dit defilé werd op de Wilhelminaweg ter hoogte van de Semmelweisstraat afgenomen door de postcommandant van het korps Dieren Marko Bramme en zijn plaatsvervanger Paul Auee. De speaker zorgde voor extra informatie en uitleg over de voertuigen.

Enkele bijzondere voertuigen waren de Ahrend Fox van het brandweermuseum Borculo, een Nytanglo, handbrandspuit getrokken door paarden uit Renswoude en natuurlijk de eigen handpomp van de vereniging.

De Technische Hilfwerke (THW) uit Duitsland verzorgde bovendien een demonstratie, met een springkussen en een hilarisch brandweerspuitspel was er tevens vermaak voor de jeugdigen.

Iedereen heeft veel plezier aan deze show beleeft. De organisatie kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagde dag.