Meisjes ernstig gewond bij aanrijding in Ermelo - GelreNieuws.nl

Meisjes ernstig gewond bij aanrijding in Ermelo

Geplaatst op 27 september 2009, om 17:33 uur

foto Johan SiebelingERMELO – Bij een aanrijding op de Palmbosweg in Ermelo zijn zondagmiddag twee meisjes (14 en 15 jaar) uit Harderwijk zwaar gewond geraakt. Ze zaten op een scooter en kwamen in botsing met een automobiliste.

De twee meiden reden omstreeks 17:00 uur op de Palmbosweg in de richting van Harderwijk. Ter hoogte van de Mac Donalds reed een 41-jarige automobilist uit Amersfoort vanaf de Palmbosweg het terrein bij de Mac Donalds op. Terwijl de personenauto afsloeg, reed de scooter tegen de zijkant van de personenauto aan. Hierdoor werd de 14-jarige bestuurder van de scooter gelanceerd en kwam onder de auto terecht.

Een aantal omstanders verleende direct eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Een ambulance, de brandweer en een traumaheli kwamen ter plaatse. Beide meiden werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 14-jarige liep letsel op aan haar rug. Haar bijrijder raakte gewond aan haar been.

De verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Rijkswaterstaat zorgde voor de afsluiting van de afrit van de A28. In verband met de aanrijding is de afrit van de A28 tussen 17.00 en 19.00 uur afgesloten geweest.

Er waren veel mensen aanwezig op het terrein van de Mac Donalds die het ongeval zagen gebeuren. Het restaurant verzorgde de opvang van deze betrokkenen en hun kinderen. Alle betrokkenen is Slachtofferhulp aangeboden.

Gezien haar leeftijd was de 14-jarige bestuurder van de scooter niet in het bezit van een brommerrijbewijs. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.