+ Fietser ernstig gewond bij aanrijding

Geplaatst op 27 september 2009, om 17:11 uur

WIJNBERGEN – Een 85-jarige fietser uit Doetinchem is zaterdag 26 september zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een motorrijder op de Doetinchemseweg in Wijnbergen (Montferland). De man is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De motorrijder raakte niet gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.10 uur op de Doetinchemseweg. De fietser wilde vermoedelijk de Doetinchemseweg oversteken en heeft hierbij geen voorrang verleend aan de motorrijder die vanuit de richting Braamt/Stroombroek kwam. Hierdoor volgde een aanrijding. De fietser raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Automobilist botst op boom

WINTERSWIJK – Een 38-jarige man uit Lichtenvoorde is zondag 27 september ter observatie opgenomen in het ziekenhuis nadat hij met zijn auto tegen een boom was gebotst. Zijn auto raakte total-loss.

De politie kreeg rond 03.15 uur de melding dat er aan de Wooldseweg in Winterswijk een auto tegen een boom was gebotst. Aangezien de bestuurder klaagde over pijn in de borst werd hij ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total-loss. De politie onderzoekt de zaak.

Licht gewonden bij kantelen aanhanger

RUULO – Vijf jongeren uit Ruurlo raakten zaterdag 26 september licht gewond toen de aanhanger waarop zij stonden kantelde. Eén persoon brak zijn arm. De andere inzittenden liepen schaafwonden op. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

De jongeren hadden meegeholpen met het wegbrengen van oud papier en stonden rond 11.15 uur in een aanhanger die achter een bestelbus hing, bestuurd door een 37-jarige man uit Ruurlo. Op de Spoorstraat in Ruurlo, in een scherpe bocht, kantelde de aanhanger en vielen de inzittenden er uit. Twee 18-jarigen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Hiervan bleek één een gebroken arm te hebben. De andere inzittenden (personalia nog onbekend) liepen schaafwonden op. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorner slaat plaatsgenoot met glas

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 september een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De man zou omstreeks 01.00 uur onenigheid hebben gehad in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat met de 18-jarige en hem toen met een glas op zijn hoofd hebben geslagen. De ingeschakelde politie kon de man op aanwijzingen van getuigen kort daarop aanhouden op de Van Kinsbergenstraat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Weer branden in Apeldoorn

APELDOORN – Dit weekend werd drie keer melding gedaan van brand in afvalcontainers en coniferen. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Bij een woning aan de Henriëtte van Eijklaan in Apeldoorn brandden twee afvalcontainers helemaal af en ook raakten een aantal coniferen beschadigd en de gevel van de woning. De brand werd omstreeks 09.00 uur ontdekt door een voorbijganger die de man waarschuwde en de brand met een tuinslang bluste. Door de brand brandden twee afvalcontainers helemaal af. De brand was ook al overgeslagen op een aantal coniferen. De gevel van de woning liep roetschade op.

Op de Anna Bijnsring werd rond 07.00 uur ook al een coniferenbrand gemeld.

Op het Harriet Freezerplantsoen was het ook raak. Rond 06.15 werd hier brand gemeld in een afvalcontainer waardoor tevens de gevel en schutting beschadigd raakten.

Aangezien het hier mogelijk om brandstichting gaat, onderzoekt de politie de zaak. Mensen die meer informatie kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Motorrijder en passagiere gewond bij aanrijding

BEEKBERGEN – Een 41-jarige motorrijder en zijn 36-jarige passagiere, beiden uit Apeldoorn, raakten zaterdag 26 september gewond toen een 21-jarige automobilist uit Nunspeet geen voorrang verleende op de Loenenseweg in Beekbergen.

De man uit Nunspeet reed omstreeks 19.50 uur over de Immenbergweg te Beekbergen. Hij stopte voor de voorrangsweg, de Loenenseweg, en trok vervolgens op om linksaf richting Loenen te rijden. Hier kwam hij in aanrijding met de motorrijder die vanuit Loenen kwam aangereden. De motorrijder en zijn passagiere werden naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder liep ondemeer een hersenschudding en polsbreuk op. De passagiere liep lichte verwondingen op. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Steigerdieven alsnog gepakt

HARDERWIJK – De politie heeft zaterdag 26 september een 22-jarige man uit Schijndel aangehouden in verband met een poging diefstal van steigermateriaal van een bedrijf aan de Tubadreef in Harderwijk.

De man had zichzelf rond 14.00 uur aangegeven bij de politie in Schijndel. Hij had eerder die dag samen met een andere man geprobeerd steigermateriaal te stelen bij een in aanbouw zijnde school in Harderwijk. Al het materiaal was al ingeladen in een busje toen de beide mannen werden overlopen. Hierop gingen zij er vandoor en namen de trein richting huis. De 22-jarige man ontdekte dat zijn portemonnee met zijn gegevens nog in het busje lagen waarop hij besloot zich vrijwillig bij de politie te melden. Hij werd rond 19.30 uur ingesloten op het bureau in Apeldoorn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijder betrapt met alcohol op

NUNSPEET – De politie heeft zaterdag 26 september een 39-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten kregen rond 07.15 uur de melding dat een motorrijder onder invloed van alcohol zou zijn gaan rijden. Er werd naar de man uitgekeken en hij werd omstreeks 08.00 uur aangetroffen op de Prinses Irenestraat. Uit de blaastest bleek dat hij teveel te had gedronken. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De daar gehouden ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,8. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholmobilist belandt in tuin

ELSPEET – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 september een 21-jarige man uit Nunspeet aangehouden toen hij met zijn auto in een tuin belandde aan de Uddelerweg in Elspeet. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De man reed omstreeks 00.40 uur in zijn auto vanuit Uddel in de richting Elspeet. Binnen de bebouwde kom wilde hij zijn voorligger inhalen door links langs een vluchtheuvel te rijden. De auto voor hem liet dit echter niet toe en zou hem hebben afgesneden. Hierdoor moest de 21-jarige man uitwijken en belandde in de tuin. De man raakte niet gewond. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,4 te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden afgesleept. De politie doet nader onderzoek naar dit ongeval.

Auto in brand

VAASSEN – Een 46-jarige inwoner van Vaassen heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting. De auto van de man raakte in de nacht van zaterdag op zondag 27 september beschadigd nadat er brand

uit brak in zijn auto.

Agenten zagen omstreeks 02.00 uur dat een geparkeerde auto op de Woestijnweg in Vaassen in brand stond. De brandweer werd gealarmeerd. Inmiddels was een buurtbewoner al met een brandblusser bezig en lukte het hem om de brand uit te krijgen. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak dan ook in onderzoek. Mensen die omstreeks 02.00 uur iets bijzonders hebben gezien op de Woestijnweg worden verzocht contact op te nemen met de politie op nummer 0900 8844.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding met motorrijder