+ Fietsster (12) en motorrijder botsen - GelreNieuws        

+ Fietsster (12) en motorrijder botsen

Geplaatst op 6 september 2009, om 13:35 uur

TWELLO – Een 12-jarig meisje is zaterdagmiddag met haar fiets in botsing gekomen met een motorrijder.

Het incident gebeurde rond 18.30 uur op de Heemskerkstraat in Twello. Het meisje fietste in een onbewaakt ogenblik onder de afzetting door de weg op. Daar reed net een 30-jarige motorrijder uit Wilp (Gld) die de daar gaande wielertocht begeleidde. Een botsing was het gevolg. Het meisje is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer gebracht.

Twee snorfietsers aangehouden bij alcoholcontrole

LAREN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september bij een alcoholcontrole in Laren twee snorfietsers aangehouden.

De controle vond rond 02.15 uur plaats op de Dochterenseweg. De politie zag twee snorfietsers met hoge snelheid aan komen rijden. Uit de blaastest bleek dat de snorfietsers teveel hadden gedronken. Hierop werden ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Een 25-jarige snorfietser uit Warnsveld had een alcoholpromillage van 1.1. De andere snorfietser, 21 jaar uit Zutphen, had een alcoholpromillage van 1.4. Tegen beiden is een proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor vechten op straat

LAREN – De politie in Laren heeft zaterdagavond 5 september een 27-jarige man uit Warnsveld aangehouden omdat hij iemand sloeg.

Surveillerende politieagenten zagen dat de man rond 23.10 uur op de Dorpsstraat een andere, onbekend gebleven, persoon sloeg. Hierop werd de man aangehouden voor mishandeling en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De man kreeg een boete.

Man aangehouden na diefstal en vernieling

TWELLO – Een 45-jarige man uit Deventer is zaterdagavond 5 september door de politie aangehouden voor diefstal en vernieling.

De politie kreeg rond 19.15 uur de melding dat er twee mannen bij een woning op het Raccordement aan het wildplassen waren. Een getuige had daar wat van gezegd. Even later nam de man, zo meldde de getuige, een sierpompoen weg bij een woning en gooide deze tegen een ruit van de woning van de getuige. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Man met harddrugs aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september een 22-jarige man uit Zeddam aangehouden voor het bezig van harddrugs.

De politie kreeg rond 03.00 uur de melding dat er mogelijk gedeald werd in harddrugs op de Walstraat. De politie trof hier de 22-jarige man. Hij was in het bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs en is hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij ongeval in Neede

NEEDE – Op de Koeweidendijk in Neede zijn zaterdagmiddag twee personen naar het ziekenhuis gebracht na een botsing.

De aanrijding vond plaats op de Koeweidendijk. Een 30-jarige automobilist uit Enschede reed rond 16.15 uur over de Koeweidendijk toen hij op het kruispunt met de Waterleidingsdijk geen voorrang verleende aan een 23-jarige automobilist uit Neede. Een 25-jarige bijrijdster uit Hengelo (ov) en een 21-jarige bijrijdster uit Neede zijn met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd.

Getuigen beroving gezocht

DOETINCHEM – De politie zoekt mogelijke getuigen van een beroving die plaatsvond in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september.

De politie kreeg rond middernacht de melding van een 16-jarige Doetinchemmer dat hij onder bedreiging en met geweld op de Boliestraat van geld en zijn telefoon was beroofd. De daders zouden daarna in de richting van de Hamburgerstraat zijn weggerend. Bij de beroving zou een jongen met een rode winterjas met een zwart rond logo op de borst betrokken zijn.

De politie verzoekt mogelijke getuigen van de beroving contact op te nemen via 0900-8844.

Drie boetes voor Apeldoorner

APELDOORN – Een 18-jarige Apeldoorner heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september drie boetes gekregen.

Politieagenten zagen de man rond 01.00 uur op het Beekpark wildplassen. Toen ze hem hiervoor wilde bekeuren, wilde de man zijn persoonsgegevens niet geven. De man werd hierop aangehouden waarbij hij zich verzette. De man was onder invloed van alcohol. Hij kreeg een boete voor wildplassen, het niet geven van zijn persoonsgegevens en openbare dronkenschap.

Auto over de kop op A28

WEZEP – Op de A28 richting Amersfoort is zaterdagmiddag 5 september ter hoogte van Wezep een auto over de kop gegaan. De automobilist raakte hierbij lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur toen een 21-jarige automobilist uit Elburg met zijn wielen in de middenberm kwam en daardoor de macht over het stuur verloor. De auto begon te slingeren en rolde uiteindelijk over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. De bestuurder is ter observatie naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Zijn 17-jarige passagier uit Nunspeet kwam met de schik vrij. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept.

Licht gewond bij aanrijding

HARDERWIJK – Een 21-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is zaterdagmiddag 5 september lichtgewond geraakt toen hij een aanrijding veroorzaakte.

Het ongeval vond rond 15.15 uur plaats op de Leuvenumseweg in Harderwijk. Een 21-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek kwam door nog onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht, waar net een 45-jarige automobilist uit Coevorden reed. Deze laatste probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De man uit Coevorden had een paardentrailer achter de auto. De paarden kwamen met de schrik vrij en werden in de buurt ondergebracht. De auto en de paardentrailer raakten beschadigd.  De 21-jarige automobilist is met een snee in het gezicht naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht.

Botsing door verkeerde inhaalmanoeuvre

ELBURG – Op de Oostelijke Rondweg in Elburg vond zaterdagochtend 11.30 uur een aanrijding plaats.

Een 72-jarige automobilist uit ‘t Harde reed over de Oostelijke Rondweg richting het industrieterrein. Hij haalde een voor hem rijdende tractor en een personenauto in. Hij merkte echter te laat een middengeleider op. Hier moest hij voor uitwijken, waardoor hij tegen de tegemoetkomende 41-jarige automobilist uit Elburg botste. Beiden kwamen met de schrik vrij. De auto’s raakten total loss en moesten worden afgesleept. Tegen de automobilist uit ’t Harde wordt proces-verbaal opgemaakt.