+ Gewonden bij steekpartij in Lochem

Geplaatst op 26 september 2009, om 10:50 uur

LOCHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september heeft de politie twee jongeren aangehouden op verdenking van het met een mes verwonden van twee jonge mannen.

Het incident vond rond 02:00 uur plaats voor een café aan de Nieuwstad in Lochem. De politie kwam na de eerste melding over het conflict direct ter plaatse en hield ter plekke twee verdachten aan, een 19-jarige en een minderjarige jongen, beide afkomstig uit Lochem.Twee andere jonge mannen bleken gewond te zijn geraakt. Een 20-jarige man uit Amsterdam is met diverse steekwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een 22-jarige man uit Nijmegen liep een steekwond op aan zijn been en mocht na behandeling door een arts naar huis. De aangehouden jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De toedracht en aanleiding van het conflict zijn nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld en van diverse getuigen verklaringen opgenomen. Als er nog meer mensen zijn die getuige waren van het conflict of informatie kunnen verstrekken over de aanleiding, roept de politie hen met klem op om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Illegale houseparty

BARCHEM – Naar aanleiding van diverse klachten over geluidsoverlast heeft de politie zaterdagochtend tussen 06:00 en 07:00 uur een illegaal dansfeest aangetroffen en laten opbreken aan de Schuppert in Barchem. Er zijn vier mensen aangehouden, voor het rijden onder invloed van alcohol en voor illegaal drugsbezit.

Een 31-jarige man uit Hummelo werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Drie mannen werden aangehouden omdat ze in het bezit bleken van harddrugs; een 32-jarige man uit Lochem, een 18-jarige uit Lochem en een 34-jarige man, woonplaats onbekend. De drugs zijn in beslag genomen en tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Verder stelt de politie een onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de organisatie van het illegale dansfeest.

Inbraak bij autowasserij

APELDOORN – Bij een autowasserij aan de Laan van Spitsbergen zijn twee reinigingsapparaten opengebroken en vernield. Er is een klein geldbedrag buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

De diefstal en vernieling vond vermoedelijk donderdagavond rond 23:30 uur plaats. Uit één van de reinigingsapparaten is een klein geldbedrag weggenomen. Wel is de schade die aan beide apparaten is aangericht groot. Mensen die mogelijk donderdagavond iets gezien hebben van de vernieling kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Man aangehouden na overtreding huisverbod

LOCHEM – De politie heeft vrijdagavond 25 september een 31-jarige man uit Lochem aangehouden wegens overtreding van het hem opgelegde huisverbod. De man is ingesloten op het politiebureau.

De politie ontdekte dat de man mogelijk telefonisch contact zou hebben gezocht met zijn ex-vriendin en een familielid. Bij een controle in de buurt van de woning in Lochem waar de man tijdens het huisverbod niet mag komen, werd de man vlakbij de woning aangetroffen. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Justitie zal een besluit nemen over de verdere afhandeling van deze overtreding.

Een huisverbod wordt, na overleg met de politie, door de burgemeester opgelegd. Een huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld terug te dringen en houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen niet in of vlakbij zijn of haar woning mag komen en in die periode ook geen contact mag opnemen met de betrokken (ex)partner en/of kinderen en familieleden. Voor de familie en andere betrokkenen wordt in de tussentijd hulpverlening ingeschakeld.

Drie jongeren aangehouden na vechtpartij

APELDOORN -In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september heeft de politie drie jongeren aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit Apeldoorn.

De vechtpartij vond rond 03:15 uur plaats aan de Museumpassage in Apeldoorn. Ter plekke werden drie jongeren aangehouden. Twee jonge mannen van 20 jaar en een van 21, allen afkomstig uit Gemert. De 17-jarige zou geslagen zijn door het drietal. Een ambulance kwam ter plaatse en constateerde dat de jongen een tand miste. Hij mocht op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost. Mede in verband met het feit dat diverse betrokkenen, waaronder het slachtoffer, behoorlijk onder invloed van alcohol waren was de aanleiding van de vechtpartij niet direct te achterhalen. De politie heeft de drie jongeren meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en stelt een nader onderzoek in.

Brand in container

APELDOORN – Aan het Harriet Freezerplantsoen in Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 september door de brandweer een containerbrand geblust.

De brand werd rond 06:15 uur gemeld. De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting. Door de brand in de container liepen ook een schuur en een schutting schade op. De politie vraagt mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben op deze lokatie om zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Vandalen aangehouden door getuigen

KLARENBEEK – Twee getuigen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongeren aangehouden nadat ze een bushokje aan de Hoofdweg in Klarenbeek hadden vernield. De jongeren zijn door de getuigen overgedragen aan de politie.

De getuigen, twee mannen van 31 en 34 jaar oud, zagen eerst dat 4 à 5 jongeren op het station tegen ruiten aan het trappen waren, en even later zagen zij het tweetal tegen de ruiten van het bushokje trappen. De getuigen hebben het tweetal verhinderd weg te fietsen en aangehouden. De vandalen, 18 en 21 jaar oud en afkomstig uit Voorst, wisten zich nog los te rukken maar werden even verderop nogmaals door de getuigen aangehouden.

De politie heeft de jongeren meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor, ook over hun mogelijke aandeel in de vernielingen die op het station zijn aangericht.