+ Vrouw slaat winkelmedewerkster

Geplaatst op 25 september 2009, om 19:56 uur

TWELLO – De politie heeft donderdagmiddag 24 september een 22-jarige vrouw uit Twello aangehouden nadat ze in een winkel in Twello ruzie kreeg met een 30-jarige medewerkster.

Omstreeks 16.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een ruzie was ontstaan in een winkel aan het Marktplein in Twello. De vrouwen kregen een woordenwisseling waarbij de 30-jarige medewerkster van de winkel geslagen zou zijn. De 22-jarige vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt het incident en maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij verkeersongeval

BRUMMEN – Bij een verkeersongeval op de kruising van de Tuinstraat en de Leliestraat in Brummen is donderdag 24 september een 69-jarige fietser gewond geraakt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 15:30 uur. Op de kruising verleende de 69-jarige fietser uit Leuvenheim geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Zutphen die van rechts kwam. Hierdoor ontstond er een aanrijding waarbij de fietser verwondingen aan het hoofd opliep. De fietser is naar het ziekenhuis overgebracht.

Passagier gewond bij kop-staartbotsing

BEEKBERGEN – Op donderdagmiddag 24 september vond er op de Loenenseweg in Beekbergen een aanrijding plaats tussen twee auto’s en een taxibus. Een passagier van één van de auto’s, een 20-jarige vrouw uit Eerbeek, raakte hierbij gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:55 uur de melding van de kop-staart aanrijding. Een auto met een 27-jarige bestuurster uit Wijchen stond op de Loenenseweg in Beekbergen ter hoogte van de afslag naar een vakantiepark voorgesorteerd om linksaf te slaan. Hierdoor stond de 63-jarige automobilist uit Eerbeek achter haar stil. De 57-jarige bestuurder van de taxibus uit Rheden zag hen vermoedelijk te laat en botste tegen de auto van de man uit Eerbeek, die op zijn beurt weer tegen de voorgesorteerde auto botste. Een 20-jarige vrouw die bij de man uit Eerbeek in de auto zat, raakte hierbij gewond. Zij is met rug-en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de Eerbekenaar moest worden afgesleept.

Bromfietser gewond bij aanrijding

ZELHEM – Een 16-jarige bromfietser uit Keijenborg is donderdagmorgen 24 september gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde rond 07:35 uur. Een 26-jarige automobilist uit Laren (Gld) reed over de Velswijkweg in Zelhem. Ter hoogte van de kruising met de Wisselinkweg zag hij de van rechts naderende bromfietser vermoedelijk over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fiets in de brand gestoken

DOETINCHEM – Op donderdagavond 24 september is een geparkeerde fiets aan het Schouwburgplein in Doetinchem in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 21:10 uur. De brandende fiets stond tegen een schouwburggebouw geparkeerd. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De politie heeft de brandstichting in onderzoek.

Twee automobilisten gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 50-jarige automobilist uit Varsseveld en een 40-jarige automobiliste uit Duiven zijn donderdagmorgen 24 september gewond geraakt na een kop- staartbotsing in Doetinchem. De man liep armletsel op en de vrouw nek- en rugklachten. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 11:35 uur. De 50-jarige automobilist uit Varsseveld stond voor een stoplicht aan de Europaweg in Doetinchem bij de kruising met de Kilderseweg. Toen het stoplicht op groen sprong trok hij op. Het verkeer voor hem moest afremmen doordat een vrachtauto helemaal vooraan erg langzaam optrok. De 50-jarige man merkte te laat dat zijn voorgangers remden en botste achterop de auto van een 40-jarige automobiliste uit Duiven. Deze vrouw schoot vervolgens door tegen haar voorganger. Ook deze auto schoot door tegen zijn voorganger. De vier personenauto’s die betrokken waren bij de aanrijding raakten beschadigd. De 50-jarige man en de 40-jarige vrouw raakten gewond en werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Boetes voor parkeren blauwe zone

AALTEN – De politie Aalten gaat de komende tijd, naar aanleiding van klachten, meer controleren op het parkeergedrag rondom de Markt in Aalten.

Het gebied rondom de Markt is aangemerkt als ‘blauwe zone’. Dit betekent dat automobilisten die daar parkeren een parkeerschijf zichtbaar voor de autoruit moeten leggen en er vervolgens maximaal twee uur mogen staan. De laatste tijd kwamen er steeds meer klachten dat bezoekers van het centrum de parkeerschijf niet of onjuist (tijdsinstelling) plaatsen.

Donderdagmorgen 24 september heeft de politie vier automobilisten bekeurd. De overtreders krijgen een boete van 60 euro.

Politie zoekt bestuurder groene personenauto

PUTTEN – De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval dat woensdagavond 23 september omstreeks 19:45 uur plaatsvond op de Beulekampersteeg in Putten. Een 53-jarige vrouw op haar fiets raakte daarbij gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19:45 uur de melding dat de fietsster gewond was. De toedracht van het ongeval is niet bekend. Volgens een getuige zou een kleine groene personenauto die over de Beulekampersteeg reed de vrouw wellicht hebben aangereden. Zowel de getuige als het slachtoffer zijn daar niet zeker over. De 53-jarige Puttense is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben van het incident en de bestuurder van de groene personenauto, contact op te nemen met 0900-8844.

Fietsstertje (10) gewond bij aanrijding

ERMELO – Een 10-jarig meisje uit Harderwijk raakte donderdag 24 september gewond toen zij op haar fiets in aanrijding kwam met een personenauto. Dit gebeurde op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Korhoenlaan op de N303 in Ermelo.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:55 uur de melding van het ongeval. Een 26-jarige automobilist uit Ermelo reed op de N 303 in de richting van Harderwijk. Ter hoogte van de Korhoenlaan stond het 10-jarige meisje op het fietsgedeelte van de middengeleider te wachten. Plots stak zij met haar fiets over, net toen de automobilist uit Ermelo passeerde. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte met de rechtervoorzijde van de auto de achterkant van de fiets, waardoor het meisje ten val kwam. Waarschijnlijk heeft het meisje de auto niet zien naderen wegens de laagstaande zon. Het meisje is met hoofd- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhangwagen verliest lading op snelweg A28

WEZEP – Op de snelweg A28 richting Zwolle bij de afrit Wezep is donderdag 24 september een bestelauto met aanhanger zijn lading, een kampeerbusje, verloren. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg omstreeks 11:35 uur de melding van het incident. Ter plaatse troffen agenten een kampeerbus in de sloot naast de A28 aan. Een 56-jarige bestuurder uit Vleuten had

met een bestelauto met aanhanger over de A 28 gereden. Op de aanhanger stond een kampeerbus. Plotseling begon de aanhanger te slingeren en werd de kampeerbus gelanceerd. Deze belandde in de sloot naast de snelweg. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

Vrouw belandt met auto in sloot

ELBURG – Een 75-jarige vrouw uit Lemmer raakte donderdag 24 september gewond toen zij met haar auto op de Broekdijk in Elburg in de sloot belandde.

De hulpdiensten kregen omstreeks 10:15 uur de melding van het ongeval. De automobiliste was door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Hierbij had ze een paaltje en is ze met haar auto in de sloot terecht gekomen. Met behulp van de brandweer is de vrouw uit haar auto gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zij hebben haar met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto is afgesleept.

Auto op zijn kop

HARDERWIJK – De personenauto van een man uit Amersfoort belandde op donderdag 24 september op zijn kop, nadat deze bij de oprit van de snelweg A28 in Harderwijk werd aangereden door een andere personenauto. Er raakte niemand gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 21:00 uur de melding van de aanrijding. Een 24-jarige automobilist uit Amersfoort reed over de Harderwijkerweg in Harderwijk. Ter hoogte van de oprit van de snelweg A28, wilde hij de snelweg richting Amersfoort oprijden. Bij het afslaan werd hij in de rechterflank aangereden door een 30-jarige automobilist uit Harderwijk die door rood reed. De auto van de man uit Amersfoort kwam hierdoor op zijn kop tot stilstand. Er raakte niemand gewond. Beide auto’s moesten worden afgesleept. Tegen de Harderwijker wordt proces-verbaal opgemaakt.