Politie voorkomt zelfmoord - GelreNieuws        

Politie voorkomt zelfmoord

Geplaatst op 25 september 2009, om 18:09 uur

PUTTEN – Dankzij de inzet van diverse politiemensen en een getrainde politieonderhandelaar heeft de politie vrijdagochtend 25 september voorkomen dat een man op de Veluwe zich met een pistool het leven ontnam. Voor de man is een hulpverleningstraject gestart.

De politie kreeg omstreeks 09.30 uur een melding dat de man met een pistool een einde aan zijn leven wilde maken. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto van de man korte tijd later bij een bosperceel in Putten aan. Het bosperceel werd afgezet en diverse passanten moesten tijdelijk een andere route nemen.

De agenten praatten op de man in, terwijl inmiddels een getrainde politieonderhandelaar naar Putten onderweg was. Ondanks de zeer dreigende situatie, wist de onderhandelaar de man na geruime tijd te overtuigen om zijn wapen weg te gooien. Hierna is hij door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de autorit naar het politiebureau verklaarde de man blij te zijn dat de politie hem van zijn daad had weten te weerhouden.

Ten tijde van de onderhandelingen heeft de politie uit veiligheidsoverwegingen de bewoners van twee nabijgelegen woningen niet naar hun huis laten gaan.

De man verblijft op dit moment op het politiebureau en voor hem is een hulpverleningstraject gestart. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het wapen.