+ Inbreker op heterdaad betrapt

Geplaatst op 15 september 2009, om 18:59 uur

breekijzerTWELLO – De politie heeft op maandagavond 14 september een 41-jarige man uit Deventer aangehouden voor het inbreken in een schuur aan de Dijkhofstraat in Twello.

De politie kreeg omstreeks 22:10 uur een melding van een oplettende burger over een verdachte situatie bij de schuur. Agenten  troffen een man bij de schuur aan. De verdachte had een deur geforceerd om binnen te komen en wilde gereedschappen stelen. Een deel had hij al klaar staan om mee te nemen. De inbreker werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onder invloed tegen geparkeerde auto gebotst

ERMELO – De politie heeft maandagavond 14 september een 39-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was op de Stationsstraat tegen een stilstaande auto gebotst. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg omstreeks 20:30 uur de melding van de aanrijding. De 39-jarige man zag te laat dat een auto die voor hem reed moest afremmen en botste op zijn voorligger. Gewaarschuwde agenten roken dat de man gedronken had. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,6 waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Goederen uit vrachtwagen ontvreemd

APELDOORN – In de nacht van maandag op dinsdag 15 september werden uit een geparkeerd staande vrachtwagen op parkeerplaats De Somp langs de A50 onder Apeldoorn goederen ontvreemd.

De diefstal werd omstreeks 06:00 uur ontdekt. De daders hadden het zeil van de vrachtwagen opengesneden en gingen er onder meer met een grote hoeveelheid strijkbouten vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen gewond bij aanrijding

WILP – Op maandag 14 september raakte in Wilp een 16-jarige jongen uit die plaats gewond toen hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een 45-jarige automobiliste uit Bathmen.

De bromfietser reed omstreeks 17:45 uur over het fietspad van de Molenallee. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de vrouw die vanuit de Lathmerweg kwam. Dit had een aanrijding tot gevolg. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek een sleutelbeenbreuk te hebben.

Woninginbraak

TWELLO – Tussen donderdag 10 en zaterdag 12 september is er ingebroken in een woning aan de Hunderenslaan in Twello.

Tijdens afwezigheid van de bewoners is er ingebroken in hun woning. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Vanuit een kamer werd een televisie gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Omstanders verlenen hulp aan gevallen man

BRAAMT – Een 77-jarige inwoner uit Braamt is maandagochtend 14 augustus door omstanders geholpen nadat hij gevallen was en een hoofdwond had opgelopen. Hiervoor werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 07.50 uur enkele mensen bij een gewonde man aan de Zeddamseweg in Braamt staan. De man had zijn groencontainer aan de straat willen plaatsen, maar was daarbij komen te vallen. Hij liep een behoorlijk bloedende hoofdwond op en werd direct door omstanders geholpen. Gezien het letsel werd een ambulance opgeroepen en deze vervoerde het slachtoffer nar het ziekenhuis. Hier werd zijn hoofdwond gehecht.

Motorrijder gewond na aanrijding

EPE – Een 57-jarige motorrijder uit Oldebroek raakte maandag 14 september gewond nadat hij bij de kruising Paalbeekweg / Tongerenseweg in aanrijding kwam met een auto.

De politie kreeg omstreeks 17:15 uur de melding van de aanrijding. De 57-jarige motorrijder stond stil voor de kruising Paalbeekweg / Tongerenseweg. Een 20-jarige  Poolse automobilist die erachter reed merkte dit te laat op en kon niet meer op tijd remmen. Daarnaast was het wegdek glad door de regenval. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoorn weg bij inbraak

PUTTEN – In het afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning aan de Beulekampersteeg in Putten.

Men kwam tussen zaterdag 12 en maandag 14 september binnen door een raam te forceren en ging er onder meer met het muziekinstrument van de bewoner, een hoorn vandoor. De politie is een onderzoek gestart.