+ Auto en schuur in brand

Geplaatst op 14 september 2009, om 18:52 uur

Schuurbrand | Foto: Brandweerharderwijk.nlERMELO – Op zondagavond werden er twee brandjes gemeld in Ermelo.  Een auto die geparkeerd stond bij Veldwijk stond in brand. Even later ging een schuur aan de Enckerkamp in vlammen op.

Passanten ontdekten omstreeks 20:30 uur de brand en waarschuwden de veldwachter. Hij kreeg de beginnende brand onder controle waardoor de schade beperkt bleef.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Om 23:40 uur kwam de melding binnen van een in brand staande schuur aan de Enckerkamp. De brandweer moest uitrukken en bluste de brand.

De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. Als mensen iets verdachts hebben gezien of andere tips hebben kan men bellen met 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

OENE – De politie heeft zondag 13 september het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Oene. De man reed 54 km te hard.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 12:05 uur over de Weteringdijk rijden. De man reed met een snelheid van 114 km/h waar 60 km/h is toegestaan. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

ETTEN – Op zondag 13 september raakte een 47-jarige man uit Terborg gewond toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een 18-jarige automobilist uit Varsselder.

De wielrenner kwam omstreeks 15:10 uur vanaf de Driekoningenweg fietsen en wilde rechtsaf de Rafelderseweg inslaan. Hij raakte daarbij op de verkeerde weghelft en botste op de tegemoetkomende automobilist. De fietser kwam ten val en raakte gewond. De man uit Terborg werd overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem. Hij bleek onder andere een gebroken neus en een hersenschudding te hebben.

Vrouw beroofd van tas

APELDOORN – Een 82-jarige vrouw uit Apeldoorn werd zondagochtend 13 september op de Beekstraat van haar tas beroofd. De dader ging er op een fiets vandoor.

De vrouw liep samen met een andere vrouw omstreeks 11:50 uur op de Beekstraat. Op een gegeven moment werd er van achteren aan haar tas getrokken. Een onbekende jongen trok zo hard dat hij er met haar tas vandoor ging. De jongen fietste weg in de richting van de Stationsstraat waar hij rechtsaf sloeg richting het NS-station.
Het signalement van de jongen is als volgt: ongeveer 14 -16 jaar oud, ongeveer 1.60 m lang, smal postuur, getinte huidskleur en kort zwart stekelig haar. Hij droeg donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Rijden onder invloed

GAANDEREN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 14 september in Gaanderen een 46-jarige man uit Gaanderen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist om 00:50 uur in de Kerkstraat staande bij een alcoholcontrole. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man alcohol had gedronken. Hierop werd de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,8 blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woningbrand boven cafe

OLDEBROEK – Op zondagochtend woedde er in een bovenwoning aan de Zuiderzeestraatweg een kleine brand. Twee bewoners, die op het moment van de brand in de woning waren, werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand werd omstreeks 08:40 uur gemeld door een buurtbewoner. De bewoners van de bovenwoning werden wakker van een harde knal en hoorden glasgerinkel. Er bleek beneden een brand te zijn ontstaan. De twee konden via een raam de bovenverdieping verlaten. Omstanders hadden een ladder geregeld waardoor zij veilig naar beneden konden.

De brandweer bluste de brand en startte direct een onderzoek naar de oorzaak. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de doucheruimte. De twee bewoners die rook hadden ingeademd, werden door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor diefstal grondkabels

APELDOORN – De politie heeft zondagochtend 13 september een 21-jarige man uit Heerde aangehouden voor diefstal van grondkabels. De man had de kabels weggenomen vanaf de Oost Veluweweg.

Een oplettende beveiligingsmedewerker meldde omstreeks 08:10 uur dat hij de man bezig zag op de Oost Veluweweg met grondkabels. Dankzij een goed signalement konden agenten de man op de Laan van de Leeuw staande houden. Hij bleek in het bezit van grondkabels en werd meegenomen naar het politiebureau. De man bekende de diefstal en werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval in Neede

NEEDE – Op zondag 13 september raakte een 50-jarige man uit Neede gewond toen hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een 32-jarige automobilist uit Haaksbergen.

De bromfietser kwam omstreeks 18:05 uur vanaf de Kempersdijk rijden en wilde de Rondweg oversteken. Hij zag daarbij een automobilist die richting de Haaksbergerweg reed over het hoofd en werd geschept. De 50-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk gebracht en bleek een hersenschudding te hebben.

Slingerend over de weg

HARDERWIJK – De politie heeft zondagmiddag 13 september een 50-jarige vrouw uit Ermelo op de Oranjelaan aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding dat de vrouw vanuit Ermelo over de  Harderwijkerweg reed en behoorlijk slingerde. Agenten hebben de vrouw staande gehouden. Om medische redenen kon de vrouw niet blazen. Hierop werd zij meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. Een GGD-arts heeft bloed bij haar afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd.