+ Onder invloed tegen een boom

Geplaatst op 13 september 2009, om 18:48 uur

HARDERWIJK – Een 27-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van 12 op 13 september met zijn auto tegen een boom op de Westermeenweg in Harderwijk gereden. Hij had teveel gedronken.

De man kwam uit de richting van de Drielanden over de Westermeenweg. Vlak voor de rotonde reed hij tegen een lantarenpaal en kwam tot stilstand tegen een boom. Bij een blaastest bleek de man teveel gedronken te hebben. In het politiebureau blies hij 0,7 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel op A50

HATTEM – Op de snelweg A50 van Apeldoorn naar Zwolle vond in de nacht van 12 op 13 september rond 1.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Voor zover bekend heeft geen van de inzittenden ernstig letsel.

De hulpdiensten kregen rond 01.15 de melding van het ongeval. Een 20-jarige man uit Heerenveen reed achterop een 27-jarige man uit Leeuwarden. De 27-jarige man raakte daarop de middenvangrail, draaide een paar keer rond zijn as en kwam dwars op snelweg tot stilstand. De man uit Heerenveen kwam met zijn auto in de linkerberm en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand. De A50 werd ter hoogte van Hattem afgezet, het verkeer kon via de oprit weer richting Zwolle rijden.

De ambulance heeft de inzittenden van de voorste auto behandeld en twee van hen voor de zekerheid overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis in Zwolle. Beide auto’s zijn afgesleept.

Vechtpartij tijdens stapavond

HEELWEG – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 september twee mannen aangehouden die bij een vechtpartij betrokken waren in een uitgaansgelegenheid in Heelweg.

Omstreeks 2.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij. Bij de uitgaansgelegenheid trof de politie een 24-jarige man uit Winterswijk en een 18-jarige man uit de gemeente Aalten. De mannen hadden licht letsel opgelopen zoals een afgebroken tand en een opgezwollen bovenlip. De politie heeft beide mannen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de vechtpartij.

Rijbewijs ingevorderd

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 september een 25-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en blies op het politiebureau een promillage van 1,5. Hij  kreeg een rijontzegging van zeven uur.

De politie zag de man tijdens een controle omstreeks 1.15 uur rijden op de Hoofdstraat in Gaanderen. De automobilist reageerde op een stopteken van de politie. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,5 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij kreeg een rijontzegging van zeven uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder aangehouden

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op 13 september een 36-jarige man uit Dieren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op de Engelenburgerlaan in Brummen gecontroleerd. De man was een beginnend bestuurder.

De man werd omstreeks 01.30 uur gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0.8. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Als beginnend bestuurder is de strafbare grens 0.2 promille en bij 0.8 promille wordt van een dergelijke overtreder het rijbewijs ingevorderd.

Verdachte bezit harddrugs aangehouden

KLARENBEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn, een 34-jarige man uit Apeldoorn en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Tijdens een surveillance trof de politie de verdachten in een stilstaande auto bij station Klarenbeek. Bij doorzoeking van de auto trof de politie harddrugs aan.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De 23-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. De mannen zitten nog vast. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.