+ Man aangehouden met inbrekerswerktuig

Geplaatst op 3 september 2009, om 15:39 uur

breekijzerWARSNVELD – In de nacht van woensdag op donderdag 3 september heeft de politie een 30-jarige man uit Zutphen aangehouden omdat hij in de nachtelijke uren en onder verdachte omstandigheden in het bezit bleek van inbrekerswerktuigen.

Rond 03:50 uur ontving de politie een melding over een mogelijke inbraak of diefstal bij een garagebedrijf aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Ter plekke werd de 30-jarige man aangetroffen in zijn auto, die geparkeerd stond vlakbij de garage. De man ontkende strafbare feiten te hebben gepleegd maar bleek in zijn auto diverse inbrekerswerktuigen en gereedschappen te hebben liggen. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en nader onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Snelheidscontrole

TERBORG – De politie heeft woensdagmiddag 2 september naar aanleiding van klachten een snelheidscontrole gehouden op de Industrieweg in Terborg. Drie bestuurders werden bekeurd.

De politie had klachten over het snelheidsgedrag op deze doorgaande 30-km weg. Bestuurders zouden deze als racebaan gebruiken, zo gaven buurtbewoners aan. Basisschoolkinderen en oudere bewoners van een zorgcentrum moeten deze weg regelmatig kruisen; reden voor een controle.

Vandaag reden drie bestuurders te hard en de hoogst gemeten snelheid was 56 km per uur. De politie gaat vaker op deze route staan.

Onder invloed, Snorfiets in beslag genomen


DIDAM
– De politie heeft woensdagavond 2 september de snorfiets van een 60-jarige man uit Didam in beslag genomen. Hij werd onder invloed op de Bievankweg aangetroffen en het was niet de eerste keer dat hij voor het rijden onder invloed werd aangehouden.

De politie zag de man omstreeks 21.30 uur rijden en wilde hem controleren. Hij stopte niet en reed door. Toen men hem uiteindelijk kon staande houden, was het duidelijk dat hij had gedronken. Hij weigerde de op straat en aan het politiebureau iedere medewerking om het alcoholpromillage te beoordelen. Z’n snorfiets is in beslag genomen vanwege recidive en tegen hemde Didammer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Portemonnee gestolen in supermarkt

TERBORG – Een 78-jarige vrouw uit Silvolde is woensdagmiddag 2 september de dupe geworden van het dievengilde. In een supermarkt in Terborg wist men haar portemonnee te stelen.

De vrouw was omstreeks 16.35 uur boodschappen aan het doen in de Lidl aan de Doetinchemseweg in Terborg. Zij had haar tas in de winkelwagen staan. Op een gegeven moment werd zij door twee mannen afgeleid en gevraagd om even de gebruiksaanwijzing van een artikel voor te lezen. Toen ze bij de kassa haar boodschappen wilde afrekenen, was haar portemonnee verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Crossmotor ontvreemd uit truck

LIEREN – In de nacht van 1 op 2 september is aan Het Hasselt in Lieren een crossmotor ontvreemd uit een truck.

De truck stond geparkeerd voor een woning. De crossmotor is tussen dinsdag 1 september 20.45 uur en 2 september 08.15 uur uit de truck gestolen. Het gaat om een Oranje KTM 85cc SX met een groot zwart startnummer -27- op een witte achtergrond, een goudkleurige cilinderkop, zwarte velgen (voor 19 inch, achter 16 inch) en een kleine scheur op de achterzijde van de buddyseat. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844.

Diefstal scooter

APELDOORN – Op woensdag 2 september is tussen 11.50 en 12.10 voor een fastfood-restaurant aan de Hofstraat in Apeldoorn een scooter weggenomen.

De eigenaresse van de scooter ontdekte dat haar scooter niet meer op de plek stond waar ze deze achter heeft gelaten, en ook dat ze haar sleutelbos kwijt was. Vermoedelijk heeft de eigenaresse haar sleutelbos, na het op slot zetten van de scooter, op de grond laten vallen. De gestolen scooter is een rood van kleur, merk  Chuanl met kenteken FJ252J. De politie vraagt mensen die wellicht gezien hebben wie de scooter heeft weggenomen, om de politie te bellen via 0900-8844.

Fietser gewond na aanrijding

WEZEP – Een 16-jarig meisje uit Wezep raakte woensdag 2 september gewond nadat zij op de Heidehoeksweg in aanrijding kwam met een bestelauto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Wezep.

De 37-jarige automobiliste reed omstreeks 16:15 uur over de Heidehoeksweg in Wezep in de richting van de Industrieweg. De fietser kwam haar tegemoet. In een bocht raakte de buitenspiegel van de bestelbus de fietser waardoor zij ten val kwam. Het 16-jarige meisje raakte hierdoor ondermeer gewond aan haar schouder en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw gewond bij aanrijding

HENGELO – De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagochtend 2 september plaats vond op de kruising Slotsteeg met de Memelinkdijk in Hengelo (Gld). Een 80-jarige passagiere van een auto raakte hierbij gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De aanrijding gebeurde omstreeks 10.30 uur. De auto van een 81-jarige inwoner uit Hengelo (Gld) kwam in botsing met de auto van en 44-jarige plaatsgenote. Kennelijk had de vrouw de auto van het echtpaar niet opgemerkt terwijl zij wel voorrang had moeten verlenen. Door de aanrijding sloeg de auto van het oudere echtpaar over de kop. Beide inzittenden zijn door de brandweer uit haar auto bevrijd en de vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij is opgenomen, maar het letsel is bij de politie niet bekend.

Branstichting auto

APELDOORN – In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 september is voor een woning aan het Firmament de auto van een 38-jarige man uit Deventer uitgebrand.

De brandweer kreeg om 01.45 uur de melding van de autobrand. Een getuige gaf aan vlak voor de brand jongeren door de straat te hebben zien lopen die zich verdacht gedroegen. Hierop hebben meerdere politieagenten in de omgeving uitgekeken naar de jongeren, maar ze niet aangetroffen. De politie vermoedt dat sprake was van brandstichting en is een onderzoek gestart. De auto is volledig uitgebrand en moest worden afgesleept.