+ Bestuurder rijdt carter lek - GelreNieuws        

+ Bestuurder rijdt carter lek

Geplaatst op 2 september 2009, om 13:59 uur

LAREN – De auto van een 19-jarige jongeman uit Laren (Gld) moest dinsdagochtend 1 september worden weggesleept, toen hij de carter van zijn auto op de Dorpsstraat in zijn woonplaats lek reed.

De jongeman wilde omstreeks 10.15 uur op een parkeerplaats bij een horecazaak parkeren. Hij zag daarbij een hoge stoeprand over het hoofd en de onderkant van zijn auto raakte zwaar beschadigd. Door de aanrijding sloeg ook de carter lek, waardoor er en oliespoor ontstond. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en de auto moest worden weggesleept.

Auto inbraak

DOETINCHEM – In het afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijfsauto aan de Burgemeester Kehrerstraat in Doetinchem. Er is onder andere een laptop en handgereedschap gestolen.

De benadeelde deed op maandag 1 september via internet aangifte. Men sloeg een ruit in en kreeg zo toegang tot het achtercompartiment. Er werden diverse gereedschappen gestolen. Voor monteurs van bedrijven of kleine zelfstandigen is het vaak moeilijk om alle spullen uit de bedrijfsbus te halen. Een tip kan zijn om de achterkant van het voertuig tegen een blinde muur te plaatsen of tegen de achterkant van een andere bestelauto. Een alarm in het voertuig kan ook uitkomst bieden tegen het dievengilde.

In alle andere gevallen doet de politie onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!” met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Woninginbraak

DIDAM – In de nacht van maandag op dinsdag 1 september is er ingebroken in een woning aan de Pasteurstraat in Didam. Er is onder andere een laptop gestolen.

Men is binnengekomen door een raam te forceren en de benedenverdieping is doorzocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en naast een technisch onderzoek wordt ook een buurtonderzoek ingesteld.

Inbraak en diefstal bij bedrijf

HATTEM – In de avond van dinsdag 1 september heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Hoopjesweg in Hattem.

De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 22:15 uur. Na een eerste onderzoek blijkt dat er onder andere een laptop is meegenomen. Men is binnengekomen in het pand door een raam te forceren. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

ERMELO – De politie heeft dinsdag 1 september een 40-jarige vrouw uit Nunspeet verhoord over een winkeldiefstal bij een schoenenwinkel aan de Stationsstraat in Ermelo.

De politie kreeg de melding van de diefstal omstreeks 11:05 uur. Een 40-jarige vrouw uit Nunspeet had zonder te betalen voor een paar laarzen een schoenenwinkel aan de Stationsstraat in Ermelo verlaten. Het winkelpersoneel was haar achterna gerend en had de vrouw mee teruggenomen en de politie gebeld. De agenten hebben de vrouw meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hier legde de mevrouw een bekennende verklaring af. De 30 euro kostende schoenen leverde de vrouw uiteindelijk een boete op van 150 euro, waarna de vrouw is heengezonden.