+ Coniferen in brand

Geplaatst op 1 september 2009, om 14:02 uur

Archief foto Sander de VriesAPELDOORN – Op maandagavond 31 augustus kreeg de politie twee meldingen van brandstichting in Apeldoorn. Er bleken coniferen in brand te zijn gestoken.

De eerste melding kwam vanuit het Mariendaal kwam omstreeks 23.10 uur, waar twee coniferen in brand stonden. Een bewoner heeft twee onbekende mensen zien wegfietsen en heeft vervolgens de brand zelf geblust. Vervolgens kreeg de politie rond 23.15 uur een melding vanuit de Zuiderlaan, waar ook een coniferenbrandje woedde. Ook dit brandje is door de bewoner geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die meer meten over de coniferenbranden contact op te nemen met 0900 – 8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man ziet fietser over het hoofd


BEEKBERGEN
– Op maandag 31 augustus raakte bij een aanrijding in Beekbergen een  44-jarige fietser uit Apeldoorn gewond. Een automobilist zag hem over het hoofd.

Een 47-jarige man uit Loenen (Gld) sloeg rond 10:15 uur met zijn bestelbus op de kruising van de Arnhemseweg rechtsaf en reed de Dorpstraat in. De 44-jarige fietser kwam uit dezelfde richting en wilde bij de verkeerslichten rechtdoor rijden. De autobestuurder zag de fietser over het hoofd en dit had een aanrijding tot gevolg. De fietser is met rugklachten door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding zonder rijbewijs onder invloed

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 31 augustus een 32-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding  en het niet in bezit zijn van een rijbewijs.

Agenten zagen omstreeks 21:45 uur bij het Wilhelminapark dat een bestuurder slingerend achteruit reed in zijn bestelauto en hierbij enkele auto’s beschadigde. Toen de politie de man staande hield, bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de Apeldoorner een promillage van 0,8 promille. De politie maakt proces-verbaal op. De gedupeerden worden in kennis gesteld.