+ Asbest komt vrij bij schuurbrand

Geplaatst op 30 augustus 2009, om 07:55 uur

LOCHEM – Zaterdagmiddag 29 augustus heeft er bij een boerderij aan de Gageldijk in Lochem een schuurbrand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De melding van de brand kwam omstreeks 16.05 uur. Een deel van een schuurwand en enkele tractorbanden zijn door onbekende oorzaak in brand geraakt. Bij de brand kwam asbest van de schuurplaten vrij en het terrein werd afgezet. De brandweer had het vuur snel onder controle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ravage bij aanrijding

NUNSPEET – Geen letsel, wel veel schade, dat was het gevolg van een aanrijding die zaterdagmiddag 29 augustus plaatsvond op de Elspeterweg in Nunspeet.

Een 81-jarige vrouw uit het westen van het land reed met haar auto over de Elspeterweg en zocht een parkeerplaats. Hierbij merkte zij een middengeleider te laat op en reed er overheen. Vervolgens raakte zij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom die enkele tientallen meters verderop stond. De vrouw raakte niet gewond. De brandweer heeft de boom moeten omzagen om verder gevaar voor het verkeer te voorkomen. De auto is weggesleept.

Diefstal verkeersborden

WINTERSWIJK – De politie heeft dankzij oplettende getuigen zondagochtend 30 augustus een 18-jarige jongeman uit Winterswijk. Hij bleek samen met vrienden enkele verkeersborden te hebben gesloten.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding dat een groepje jongeren op de Corleseweg in Winterswijkmet verkeersborden aan het slepen was. Met een signalement van enkele jongeren werd een onderzoek ingesteld. De groep werd aangetroffen en één van hen, de 18-jarige Winterswijker bekende de diefstal. Het bord had hij inmiddels weggegooid. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een andere jongen had de groep al verlaten en het politieonderzoek wordt voortgezet.

Drinkende tieners bekeurd

ERMELO – De politie heeft zaterdagavond 29 augustus een zestal Ermelose tieners bekeurd. Zij bevonden zich op een schoolplein, er werd bier gedronken en de flesjes werden kapot gegooid.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding over de tieners die voor overlast zorgden. Bij een school aan de Spechtstraat in Ermelo zat men bier te drinken en flesjes werden op het schoolplein kapot gegooid. De jongeren mochten zich daar niet ophouden en na het opruimen van de rommel zijn zij met een bekeuring weggestuurd.

Duo verdacht van vernielingen

WILP – Twee minderjarige jongens uit de gemeente Voorst zijn zondagochtend 30 augustus bij een jongerencentrum in Wilp door de beveiligingspersoneel aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling van een auto.

De politie werd omstreeks 01.00 uur gebeld dat beveiligingspersoneel twee jongens had aangehouden. Zij hadden op de parkeerplaats van een jongerencentrum een auto beschadigd. Toen dit ontdekt werd, trachtte één van de jongeren via een sloot te ontkomen, dit mislukte. Beiden zijn ingesloten voor verhoor en hun moeders zijn over de aanhouding op de hoogte gesteld.

Extra toezicht na klachten

ELBURG – De politie heeft afgelopen weekend in de nachtelijke uren extra gesurveilleerd in Elburg naar aanleiding van klachten over jongeren die voor overlast zorgen.

De politie heeft de afgelopen dagen enkele klachten gekregen over jongeren die zich in de nachtelijke uren in auto’s ophouden en daarbij luide muziek aan hebben. In de nacht van donderdag op vrijdag werd al een 26-jarige man uit Oldebroek bekeurd. Hij stond met enkele vrienden op een parkeerplaats aan de Zwolscheweg. De muziek was op grote afstand hoorbaar. Ook lagen er bierblikjes die waren weggegooid. Na de rommel te hebben opgeruimd en de jongeren op hun verantwoordelijkheid te hebben gewezen, vervolgden de agenten hun surveillance. De andere nachten werden geen overtredingen geconstateerd.

Man gewond bij schuurbrand

GAANDEREN – De bewoner van een woning aan de Kerkstraat in Gaanderen heeft zondagochtend 30 augustus brandwonden opgelopen toen hij een schuurbrandje probeerde te blussen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand ontstond omstreeks 04.30 uur vermoedelijk door de vonken van een vuurkorf. De bewoner trachtte het vuur met de tuinslang te blussen en liep hierbij enkele brandwonden op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle.

Auto botst tegen lantaarnpaal

APELDOORN – Een 24-jarige Arnhemmer heeft zondagochtend 30 augustus met lede ogen moeten aanzien dat zijn auto zwaar beschadigd is opgehaald door een sleepbedrijf. Hij was tijdens het rijden in slaap gevallen en botste tegen een lantaarnpaal.

De aanrijding werd omstreeks 03.50 uur gemeld. De Arnhemmer reed over de Zutphenstraat in Apeldoorn en is door vermoeidheid in slaap gevallen. Hij werd wakker op het moment dat hij tegen de lantaarnpaal botste.