Gewapende overval op installatiebedrijf - GelreNieuws.nl

Gewapende overval op installatiebedrijf

Geplaatst op 28 augustus 2009, om 20:59 uur

Gewapende overval Rekken | Foto: 112achterhoek-nieuws.nl
REKKEN
– Vrijdag 28 augustus heeft er rond 08:30 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een installatiebedrijf in Rekken. Drie mensen raakten gewond en de mannen zijn met een geldbedrag in een stationwagen weggevlucht. De politie is direct een uitvoerig onderzoek gestart.

De vier mannen, allen met een getinte huidskleur, één van hen bewapend met een mes en één met een vuurwapen, liepen rond 08:30 het winkelgedeelte van het pand in en bedreigden en belaagden daarbij direct de medewerker die in de winkel aanwezig was. Deze man, een 40-jarige man uit Rekken, liep hierbij een steekwond op in zijn been. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Toen bleek dat in de winkel geen geld aanwezig was liepen de mannen door naar het woongedeelte van het pand, waar zij twee bewoners van de woning tegen het lijf liepen, een 69-jarige vrouw en een 68-jarige man. Toen de vrouw van dit echtpaar werd belaagd door de overvallers ontstond een kleine worsteling waarbij zowel de man als de vrouw lichte verwondingen opliepen. Zij zijn ter plekke door ambulancemedewerkers geholpen en hoefden niet naar het ziekenhuis. Verder worden zij, en ook de 40-jarige man, in contact gebracht met Slachtofferhulp.

De overvallers namen uit het woongedeelte een geldbedrag mee en sloegen op de vlucht in een stationwagen. De politie kwam direct ter plaatse, heeft de slachtoffers opgevangen en een uitvoerig onderzoek ingesteld. Van alle aanwezigen worden verklaringen opgenomen en er vindt een uitgebreid sporenonderzoek plaats.

Ook heeft de politie direct via een SMS-alert bericht mensen uit de buurt geattendeerd op de overval en hen gevraagd de politie te bellen als zij de overvallers of andere verdachte zaken hebben gezien. Getuigen of andere mensen die informatie hebben over de overval kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De politie heeft het sterke vermoeden dat een auto die afgelopen nacht in Apeldoorn gestolen is mogelijk dezelfde auto is die gebruikt is bij deze overval. Het gaat hierbij om een groene Ford station met kenteken NH-TL-09. Mede met het oog op het feit dat twee van de overvallers bewapend waren doet de politie wel de dringende oproep aan het publiek om, als zij de auto zien, niet zelf actie te ondernemen maar direct de politie te waarschuwen via 112.

Gewapende overval Rekken | Foto: 112achterhoek-nieuws.nl Gewapende overval Rekken | Foto: 112achterhoek-nieuws.nl Gewapende overval Rekken | Foto: 112achterhoek-nieuws.nl Gewapende overval Rekken | Foto: 112achterhoek-nieuws.nl