+ Belletje trekken loopt uit de hand

Geplaatst op 27 augustus 2009, om 14:52 uur

kapotte_ruitDOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 27 augustus vier Doetinchemse tieners verhoord. Zij waren betrokken bij de vernieling van een ruit aan de Slotlaan in hun woonplaats. Dit was tijdens het belletje trekken gebeurd.

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur een melding dat een bewoner van de Slotlaan twee tieners had aangehouden die een ruit bij de voordeur hadden vernield. Bij de komst van de politie bleken zij met twee anderen belletje aan het trekken te zijn geweest en de veroorzaker van de schade was ontkomen. Met het mobieltje werd contact gelegd en toen verscheen hij ook ter plekke. De politie zal in overleg met de bewoner de schadeafhandeling regelen. De ouders zijn in kennis gesteld en mogelijk volgt er een verwijzing naar het Bureau Halt of een preventieproject voor een passende straf.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Getuigen van inbraak gezocht

STEENDEREN – In het onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Toldijkseweg in Steenderen die op dinsdagmiddag 18 augustus plaats vond, zoekt de politie contact met getuigen die meer over een donkergetinte snorfietsbestuurder kunnen vertellen.

Op dinsdagmiddag werd er ingebroken bij een woning aan Toldijksweg. Toen de zoon des huizes omstreeks 17.30 uur thuis kwam, overliep hij de inbreker die een maïsveld invluchtte. Z’n buit liet hij achter. Samen met een getuige ging men nog achter de vluchtende dief aan die verderop een bromfiets had staan. De man vluchtte richting Steenderen en zag kans om te ontkomen. Hij is tussen de 20 en 25 jaar met een donkergetint uiterlijk. Hij reed op een donkerkleurige bromfiets met een langwerpig zadel. Getuigen of mensen die deze man kennen, kunnen bellen met 0900 – 8844.

Hennepcontrole in maisvelden met heli

ACHTERHOEK – De Duitse en Nederlandse politie hebben woensdag 26 augustus tijdens een gezamenlijke actie vanuit een helikopter de maïsvelden in de grensstreek van de Achterhoek gecontroleerd op eventuele hennepteelt. Er werden geen plantages aangetroffen.

In het kader van de grensoverschrijdende samenwerking hebben de Duitse en Nederlandse politie woensdag uitgebreide hennepcontrole met een heli van het Korps Landelijke Politiediensten uitgevoerd. Aan beide zijden van de grens werd, gedurende de enkele uren durende vlucht, gekeken of er hennepplantages in maïsvelden waren verstopt. Bij een dergelijke constatering zouden deze door agenten in het betreffende gebied worden geruimd. Er werden geen hennepplantages aangetroffen en komend jaar zal de politie weer een dergelijke vlucht organiseren.

Onder invloed

ZUTPHEN – Tegen een 49-jarige vrouw uit de gemeente Voorst is woensdagavond 26 augustus proces-verbaal opgemaakt omdat zij onder invloed reed.

Een agent die op weg naar zijn nachtdienst was zag een auto als slingerend over de Weg naar Voorst vanuit Voorst naar Zutphen rijden. Hij informeerde zijn collega’s die de vrouw even later aanhielden. Op het politiebureau kon zij de blaastesten niet naar behoren uitvoeren waarna een arts een bloedproef van haar nam. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt.

Jongen aangehouden voor baldadigheid

TWELLO – De politie heeft woensdagavond een tiener uit Twello aangehouden die in zijn woonplaats een lantaarnpaal probeerde uit te schoppen. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich.

Het voorval werd rond 22.20 uur gezien toen de jongen op de Kerklaan een lantaarnpaal probeerde uit te schoppen. Hij werd staande gehouden en bleek ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en zijn vader bracht zijn identiteitsbewijs. Voor de overtredingen kreeg hij een boete. De politie vraagt inwoners van Twello om bij vandalistisch gedrag altijd de politie te bellen. Afhankelijk van andere incidenten probeert de politie zo spoedig mogelijk op dergelijke meldingen te reageren.

Gevaarlijke gleuven in zandweg

HENGELO – De politie heeft woensdagavond 26 augustus op de Oude Zelhemseweg in Hengelo (Gld) enkele in de zandweg gegraven sleuven laten dichtgooien. De sleuven kunnen wanneer het donker is voor verkeersgevaarlijke situaties zorgen. De politie weet niet wie de sleuven heeft gegraven.

De politie kreeg aan het eind van de middag een melding over een verkeersgevaarlijke situatie op de Oude Zelhmeseweg. Dwars op de weg waren er meerdere sleuven gegraven, kennelijk om de snelheid van het verkeer op deze zandweg terug te dringen. Dit is volgens omstanders verleden jaar ook een keer gebeurd. De sleuven zorgen bij duisternis echter voor een verkeergevaarlijke situatie en de politie heeft contact met de gemeente opgenomen. Deze heeft de sleuven dichtgegooid. De politie zoekt getuigen om zo met de sleuvengraver in contact te komen.

Tiener in auto

ULFT – Een 15-jarige tiener uit de gemeente Doetinchem is woensdagavond 26 augustus door de politie aangehouden. Hij reed in een auto en had natuurlijk geen rijbewijs.

Het aarzelende rijgedrag van een automobilist viel agenten op toen zij omstreeks 21.45 uur op het J.F.Kennedyplein in Ulft surveilleerden. Ze lieten de bestuurder stoppen en toen bleek er een 15-jarige knaap achter het stuur te zitten. Hij had de auto van iemand geleend. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en met de eigenaar van de auto wordt ook nog een hartig woordje gesproken.

Inbraak bij supermarkt

‘S-HEERENBERG – Donderdagochtend vroeg is er bij een supermarkt aan het Stadsplein in ’s Heerenberg ingebroken. De dieven hebben ondermeer scheermesjes meegenomen.

De inbraak werd omstreeks 04.00 uur gepleegd door en ruit in te gooien. Hierna hebben de dieven in ieder geval scheermesjes buitgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.