+ Verdachten aangehouden voor skimmen

Geplaatst op 25 augustus 2009, om 12:39 uur

politieBRUMMEN – De politie heeft dankzij een oplettende getuige maandag 24 augustus twee verdachten aangehouden van het aanbrengen van skimapparatuur bij een kaartjesautomaat op het treinstation aan de Stationsweg in Brummen.
De politie kreeg omstreeks 09.30 uur een telefoontje dat twee personen zich verdacht ophielden bij de kaartjesautomaat op het treinstation in Brummen. De melder had het vermoeden had dat dit zogeheten ‘skimmers’ waren. Agenten constateerden dat er inderdaad skimapparatuur was aangebracht op de betreffende kaartjesautomaat. Hierdoor worden gegevens van de betaalpasjes tijdens het gebruik gekopieerd.

Naar aanleiding van een duidelijk signalement kon de politie even later op de Stationsweg een 17-jarig meisje en een 22-jarige man, beiden uit Roemenie aanhouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft maandag 24 augustus een 54-jarige man uit Brummen aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal bij een supermarkt aan De Brink in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding dat een manspersoon getracht had om goederen bij een supermarkt mee te nemen zonder deze te betalen. Toen het winkelpersoneel de man bij het verlaten van de winkel hierop aansprak, nam hij de benen en liet de spullen in de winkel achter. Het kenteken van het voertuig waarmee hij vluchtte, werd genoteerd en de politie bezocht de man thuis. Hier bleek hij niet te zijn, maar enige tijd later meldde de verdachte zich op het politiebureau en legde een verklaring af. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens heeft hij een winkelverbod gekregen.

Jongen aangehouden voor straatroof

HARDERWIJK – De politie heeft maandagavond 24 augustus een 14-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 13-jarige plaatsgenoot.

De politie kreeg laat op de avond de melding van een mishandeling en straatroof.
Een 13-jarige jongen fietste omstreeks 22.30 uur samen met een oude klasgenoot van het station Ermelo in de richting van Harderwijk. Ter hoogte van de vijver/waterplas bij de Julianalaan in Ermelo werd hij plotseling door zijn oude klasgenoot beroofd van zijn mobiel en kreeg een aantal klappen en schoppen. De jongen raakte hierbij licht gewond.

Hij sprak een voorbijganger aan die hem hulp bood, waarna zijn belager er vandoor ging. Deze voorbijganger heeft de mishandeling mogelijk zien gebeuren en wordt dringend verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Aangezien de gegevens van de verdachte bekend waren, kon de politie even later de 14-jarige aanhouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Fietser gewond door autoportier

APELDOORN – Een 60-jarige man uit Apeldoorn raakte maandagmiddag 24 augustus gewond nadat hij op de Paulus Potterlaan in Apeldoorn tegen een openzwaaiende autodeur reed.

De man fietste omstreeks 16:45 uur over de Paulus Potterlaan richting de Gunninglaan. Een automobilist deed net zijn portier open toen de man voorbij fietste. Hierdoor kwam hij ten val en raakte gewond. Een ambu-motor was als eerste ter plaatse en verleende eerste hulp. De man werd later met een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraak

HARDERWIJK – Tussen zondag en maandag 24 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Reeënbergerhout in Harderwijk. Er werden diverse goederen ontvreemd.

De diefstal vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Er werd onder meer een computer weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Duo verdacht van winkeldiefstal

APELDOORN – De politie heeft maandagochtend 24 augustus twee winkeldieven, een 77-jarige vrouw en een 80-jarige man, uit Apeldoorn verhoord. De twee namen boodschappen uit een supermarkt aan de Deventerstraat mee zonder deze te betalen en waren door personeel aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 10:20 uur de melding van de winkeldiefstal. De twee hadden boodschappen meegenomen zonder deze te betalen. Zij werden door winkelpersoneel overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte aangehouden van mishandeling

BRUMMEN – De politie heeft maandagavond 24 augustus een 26-jarige man uit Brummen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23-jarige man uit Utrecht.

De politie ontving omstreeks 20:35 uur een melding dat een 23-jarige man uit Utrecht in een uitgaansgelegenheid in Brummen door een manspersoon meerdere keren in zijn gezicht en op zijn hoofd geslagen zou zijn. De Utrechtenaar was onder andere zichtbaar gewond aan zijn hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam, hebben agenten de verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.