+ Twaalf rijbewijzen ingevorderd - GelreNieuws.nl

+ Twaalf rijbewijzen ingevorderd

Geplaatst op 24 augustus 2009, om 14:50 uur

politieberichtenLOCHEM – De politie IJsselland heeft in samenwerking met agenten van de politie Achterhoek op zondag 23 augustus 2009 de rijbewijzen van twaalf motorrijders ingevorderd omdat ze de maximum snelheid met meer dan 50 km overschreden.

Bij een verkeerscontrolecontrole in de politieregio IJsselland zag de videoauto een groep motorrijders die herhaaldelijk inhaalde bij een doorgetrokken streep. Op dat moment werden al snelheden gemeten van ruim 130 km/u waar maximaal 80 km/u gereden mag worden. Meerdere motoren reden met nagenoeg omgebogen kentekenplaten zodat het kenteken nagenoeg niet zichtbaar was.

Op de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo, ging de snelheid helemaal omhoog en werd de groep gemeten op 141 km/u gecorrigeerd waar 80 km is toegestaan. Met behulp van de plaatselijke politie werden enkele motorrijders staande gehouden. De overige motorrijders zijn even later thuis bezocht. Bij de twaalf uit Aalten en Dinxperlo afkomstige motorrijders werd het rijbewijs ingevorderd en krijgen zij een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid en het negeren van een doorgetrokken witte streep.

Tevens worden allen voorgedragen voor de ‘Educatieve Maatregel Gedrag’. Het racegedrag dat zij vertoonden hoort niet thuis in het normale verkeer en brengt de verkeersveiligheid in gevaar. De maatregel betreft een cursus van 3 dagen die zij zelf dienen te bekostigen. (750 euro)
Diverse passanten die de aanpak van de politie zagen, reageerden zeer positief middels een opgestoken duim.

Speedboot weggenomen

TERWOLDE – Tussen vrijdag en zondag 23 augustus is er een boot weggenomen bij een haven van een campingterrein aan de Bandijk in Terwolde. De gestolen boot werd zondag onbeheerd aangetroffen op de IJssel tussen Herxen en Harculo.

De boot werd bij een haven van een campingterrein weggenomen. De eigenaar had zijn boot daar aangelegd. Hij was vrijdag voor het laatst bij de boot geweest. Zondag werd de boot door de politie onbeheerd aangetroffen op de IJssel. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart.

Bromfietser gewond na eenzijdig ongeval

ZELHEM – Een 56-jarige bromfietser uit Keijenborg is zondagavond 23 augustus gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man is onder andere met letsel aan zijn gebit overge-bracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 20:00 uur. De 56-jarige bromfietser reed over het fietspad bij de Hengeloseweg in Zelhem, hij kwam vanuit de richting Hengelo. Ter hoogte van de kruising Schooltinkweg kwam de bromfietser door onbekende oorzaak ten val. De man raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in hooischuur

LICHTENVOORDE – In de nacht van zondag op maandag 24 augustus is er een brand ontstaan in een schuur bij een woning aan de G. J. Doorninkweg in Lichtenvoorde.

De brandweer en politie kregen de melding rond 01:35 uur. Door onbekende oorzaak was er een brand ontstaan in een schuur waarin hooi was opgeslagen. De brandweer heeft de brand gaf rond 02:20 uur het sein ‘brandmeester’. Er raakte niemand gewond.

Autobanden lek gestoken

EIBERGEN – In de nacht van zaterdag op zondag 23 augustus zijn er van meerdere auto’s en één caravan in Eibergen banden lek gestoken. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

De vernielingen werden zondagmorgen ontdekt en bij de politie gemeld. Op de Mors, de Anemonenstraat, Meidoornstraat, Bronsbeekstraat en de Grotestraat zijn van zeker elf voertuigen één of meerdere banden lek gestoken. De politie sluit niet uit dat er meer autobezitters gedupeerd zijn en verzoekt de eigenaren om aangifte te doen. Dit kan via het internet (www.politie.nl) of door een afspraak te maken voor aangifte. De politie heeft de vernielingen in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com