+ Auto uit de bocht, Bestuurder onder invloed - GelreNieuws        

+ Auto uit de bocht, Bestuurder onder invloed

Geplaatst op 23 augustus 2009, om 18:49 uur

NUNSPEET – De politie heeft zaterdag 22 augustus een 35-jarige man uit Hierden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man vloog met zijn auto uit de bocht aan de Industrieweg in Nunspeet.
De politie kreeg omstreeks 20:35 uur de melding dat er een auto uit de bocht was gevlogen. De bestuurder en zijn inzittende werden door ambulance-personeel onderzocht. Zij hielden geen letsel over aan het ongeval. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,6. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand aan band touringcar

HARDERWIJK – Op zaterdag 22 augustus ontstond er een kleine brand aan een touringcar die geparkeerd stond langs de A28 ter hoogte van Harderwijk. Het vuur werd door omstanders geblust. Er raakte niemand gewond.

De buschauffeur rook omstreeks 13:45 uur een vreemde lucht en parkeerde zijn bus op de parkeerplaats van een tankstation langs de A28 ter hoogte van Harderwijk. De passagiers verlieten hier de bus. Bij een voorwiel van de bus was een beginnende brand ontstaan. Dit werd geblust door omstanders. In verband met de veiligheid heeft de politie een gedeelte van de parkeerplaats afgezet. De brandweer heeft het vuur nog nageblust. De oorzaak van de brand was een defect aan de luchtvering. Er werd een afsleep voor de bus en vervangend vervoer voor de passagiers geregeld.

Koperdiefstal kinderboerderij

ZUTPHEN – Tussen vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus werd er ingebroken in de kinderboerderij aan de Schouwlaaksweg in Zutphen. De buit bestond uit koper.

De inbraak vond plaats tussen vrijdag 20:00 uur en zaterdag 08:00 uur. De dader(s) kwam binnen door een raam te forceren en ging er met koper vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

Vrouw beroofd van portemonnee

ZELHEM – Een 90-jarige vrouw uit Zelhem heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Zij werd zaterdagochtend 22 augustus van haar portemonnee beroofd in een winkel aan de Stationsstraat.

De mevrouw werd omstreeks 11:00 uur in een winkel aangesproken door een onbekende jongen. Tijdens dit gesprek stond er een andere jongen achter haar. Toen zij bij de kassa wilde afrekenen merkte ze dat haar portemonnee niet meer in haar tas zat. De politie is direct op zoek gegaan naar de twee jongens. Zij werden niet meer aangetroffen.

Jongen aangehouden voor poging diefstal fiets

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 23 augustus een 17-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor een poging tot het wegnemen van een fiets. De jongen werd op de Hamburgerstraat door een stadswacht overgedragen aan de politie.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 04:25 uur de melding van een stadswacht dat de jongen op de Keppelseweg een fiets een het vernielen was. De jongen deed een poging om het slot te forceren. Hij werd door de stadswacht overgedragen aan politie. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij werd aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Inbraak in 4 auto’s

HALL –  Tussen vrijdagavond 21 augustus en zaterdagmorgen 22 augustus werd er ingebroken in een viertal auto’s die geparkeerd stonden aan de Hallseweg in Hall.

De inbraken vonden plaats tussen vrijdag 23:00 uur en zaterdag 10:00 uur. Bij alle vier de auto’s werden de sloten geforceerd aan de bestuurderskant. Er werden diverse goederen buit gemaakt.

Man aangehouden voor openbaar dronkenschap

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagavond 22 augustus een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap. De man veroorzaakte overlast in een flat aan de Beethovenstraat in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 18:25 uur de melding van de overlast. De man bleek onder invloed van alcohol en wilde de flat niet verlaten. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau en ingesloten ter ontnuchtering. Hij krijgt een boete opgelegd voor openbare dronkenschap.

Tasjesroof met geweld

APELDOORN – Een 52-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft bij de politie aangifte gedaan van tasjesroof. Zij werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus op de Hoenderloseweg van haar tas beroofd en raakte hierbij gewond.

De vrouw fietste omstreeks 01:00 uur over de Hoenderloseweg richting de camping De Wapenberg. Onder het viaduct werd zij ingehaald door twee brommers. Toen de brommers naast haar reden kreeg zij een trap of duw en kwam hierdoor ten val. De vrouw verloor het bewustzijn. Nadat zij bij was gekomen was haar fietstas ontvreemd. De vrouw raakte door de val gewond en liep onder meer een hersenschudding op. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.