+ Jongens proberen te ontsnappen aan de politie - GelreNieuws.nl

+ Jongens proberen te ontsnappen aan de politie

Geplaatst op 26 augustus 2009, om 15:20 uur

ZUTPHEN – Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zutphen kregen dinsdag 25 augustus allebei twee maal proces-verbaal uitgereikt van de politie. Beiden reden zonder helm op een bromfiets en de bestuurder negeerde de stoptekens die de politie hem gaf.

Tijdens een verkeerscontrole op Den Elterweg in Zutphen zagen agenten omstreeks 11:40 uur de jongens gezamenlijk op één bromfiets rijden, beiden zonder helm. Toen de agenten de tieners wilden staande houden, stak de passagier op de brommer zijn middelvinger naar de agenten omhoog en ging de bestuurder er met een vaart vandoor. Hij negeerde het stopteken van de politie, maar reed zichzelf uiteindelijk klem doordat een balk hen de weg versperde. De passagier probeerde nog weg te rennen, maar staakte zijn vluchtpoging al snel.

De 15-jarige bestuurder van de brommer kreeg proces-verbaal voor het besturen van het voertuig en het niet dragen van een helm. Zijn 16-jarige passagier kreeg eveneens proces-verbaal voor het niet dragen van een helm en voor het opsteken van zijn middelvinger. De ouders van beide jongens zijn over deze feiten ingelicht.

Poging tot beroving

APELDOORN – Op dinsdagavond 25 augustus werd een 57-jarige vrouw op de Kruisvoorde in Apeldoorn bedreigd. Een onbekende man belde aan en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarbij de vrouw lichtgewond raakte. Zij moest zich onder doktersbe-handeling stellen.

De politie kreeg omstreeks 23:20 uur de melding van het incident. Een onbekende man belde aan en eiste geld van de vrouw. Hierop verzette de vrouw zich waarop de man haar verwondde. Vervolgens ging hij er vandoor in de richting van het Lucasziekenhuis.

Het signalement van de man is als volgt: getinte man, 1.70m lang, tussen de 20 en 23 jaar, een mager gezicht met kort geschoren haar. Hij droeg een donker trainingspak. De politie is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Snelheidscontroles rondom school

VAASSEN – Op dinsdag 25 augustus heeft de politie in Vaassen een snelheidscontrole uitgevoerd op de Krugerstraat ter hoogte van de kruising met de Potgieterstraat. Dit is een route naar drie basisscholen op vier locaties. Er reden zes automobilisten te hard.

De basisscholen zijn weer begonnen. De politie wil dat kinderen ook veilig naar school kunnen en doet dit door gerichte snelheidscontroles uit te voeren. Op dinsdagochtend werd er in de ochtendspits een snelheidscontrole gehouden op de Krugerstraat. De toegestane snelheid bedraagt 30 km/u. Er reden zes automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 44 km/u. De zes automobilisten kregen een boete opgelegd.

De komende tijd worden er op verschillende dagen en wisselende tijdstippen snelheidscontroles gehouden op verschillende locaties binnen de gemeente.

Auto zakt door as

AALTEN – Dinsdagmiddag 25 augustus is een 23-jarige vrouw uit Bredevoort met haar auto op het kruispunt van de Tolhuisweg en Winterswijksestraat in Aalten tot stilstand gekomen, nadat haar auto door zijn vooras was gezakt.

De politie kreeg omstreeks 13:25 uur de melding van het pechgeval. De automobiliste uit Bredevoort wilde linksaf slaan waarbij de vooras plotseling door midden brak en de auto zogezegd door zijn wielen zakte. Het oliereservoir van de auto raakte hierbij beschadigd, waardoor zich een grote olievlek op het wegdek vormde. Een garagebedrijf heeft de auto weggesleept en de brandweer moest ter plaatse komen om het wegdek te reinigen.

Inbraak in bedrijfspand

DOETINCHEM – De politie zoekt getuigen van een inbraak die heeft plaatsgevonden op dinsdagavond 25 augustus in een bedrijfspand aan de Informaticaweg in Doetinchem. Bij de verschillende bedrijven die in het pand gevestigd zijn, zijn spullen weggenomen.

De politie ontving omstreeks 22:55 uur de melding van de inbraken. Bij drie bedrijven die in het pand aan de Informaticaweg in Doetinchem gevestigd zijn, zijn spullen weggenomen en vernielingen aangebracht. Er zijn in ieder geval koffers en kleding weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Fietser gewond na aanrijding

BEEKBERGEN – Een 54-jarige fietsster uit Katwijk raakte dinsdagmiddag 25 augustus ernstig gewond toen zij op de Loenenseweg in Beekbergen in aanrijding kwam met een auto.

De vrouw reed omstreeks 16:45 uur met haar elektrische fiets over de Loenenseweg in de richting van Loenen. Zij wilde de rijbaan naar links oversteken en zag daarbij een auto over het hoofd. De 45-jarige automobilist probeerde de fietsster nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hierbij raakte de vrouw gewond. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Mannen op gestolen fiets aangehouden

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 25 augustus twee mannen uit Apeldoorn aangehouden die op een gestolen fiets reden. De politie onderzoekt beide zaken.

Een 20-jarige man uit Apeldoorn fietste omstreeks 15:50 uur over de Deventerstraat. Surveillerende agenten controleerden zijn fiets waarbij bleek dat deze als gestolen geregistreerd stond. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Een 32-jarige man werd later op de middag op de Korte Molenstraat aangesproken. Zijn fiets bleek als gestolen te staan geregistreerd. De fiets werd in de nacht van 24 op 25 augustus aan de Ballotstraat ontvreemd. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.