Ongeval met dodelijke afloop

Geplaatst op 26 augustus 2009, om 03:47 uur

Foto: Sander de Vries
VOORST
– Een 38-jarige Zutphenaar is woensdagochtend 26 augustus in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij eerder die nacht had opgelopen bij een auto-ongeluk op de Rijksstraatweg in Voorst.

De alarmcentrale kreeg omstreeks 01.10 uur een melding dat net buiten de bebouwde kom van Voorst een auto tegen een boom was gebotst. Bij het ongeval was de auto in brand gevlogen en wakker geworden omwonenden hebben de bestuurder, die als enige in de auto zat, uit de auto bevrijd.

Inmiddels waren alle hulpverleningsdiensten onderweg naar de opgegeven locatie. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn, terwijl de brandweer de auto bluste. Later in de nacht is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.

Uit een politieonderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk een over stekende kat heeft willen ontwijken. Hierbij is hij tegen een links van de rijbaan staande boom gebotst met de tragische afloop als gevolg. Ook de kat overleefde de aanrijding niet.

Voor de buurtbewoners die hulp verleenden wordt het bureau slachtofferhulp in kennis gesteld.