Gezin vastgebonden bij overal - GelreNieuws        

Gezin vastgebonden bij overal

Geplaatst op 30 augustus 2009, om 07:58 uur

Foto: Sander de Vries
TWELLO
– De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een gewapende overval op een gezin aan de Rijksstraatweg in Twello. De overval vond zondagochtend 30 augustus omstreeks 03.00 uur plaats. Er is in ieder geval een blauwe Opel Astra buitgemaakt. De politie vraagt tips over de overval en heeft een SMS-Alert bericht verstuurd.
De politie kreeg de melding over de overval kort na 03.30 uur. Buurtbewoners waren wakker geworden door hulpgeroep. In de woning werden drie vastgebonden mensen aangetroffen, een vader, moeder en hun zoon. De vader is bij de overval licht gewond geraakt toen hij door één van de overvallers werd geslagen.

Het gezin is omstreeks 03.00 uur door twee gewapende mannen in hun woning overvallen. Zij werden met een vuurwapen bedreigd. Na te zijn vastgebonden, gingen de overvallers er in ieder geval met de blauwe Opel Astra OPC, gekentekend 58-GZV-5 van de zoon vandoor.
Of er andere spullen buitgemaakt zijn, wordt onderzocht.

De politie heeft direct de omliggende korpsen geïnformeerd over de buitgemaakte auto en is een uitgebreid onderzoek gestart. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en vandaag wordt een buurtonderzoek begonnen. Er is ook een SMS-Alert bericht verstuurd.

Ondanks het nachtelijke tijdstip waarop de overval plaats vond, sluit de politie niet uit dat naar huis rijdende stappers de auto hebben zien rijden. Een ieder die meer duidelijkheid heeft over de overval wordt verzocht te bellen met de politie via 0900 – 8844. Ook kan men met Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800 – 7000.