Man trekt meisje(11) van fiets

Geplaatst op 17 september 2009, om 10:07 uur

DOORNSPIJK – De politie heeft woensdagavond een 46-jarige man uit Epe kunnen aanhouden, die even tevoren op de Haerderweg in Doornspijk een 11-jarig meisje van haar fiets had getrokken. De man is in verzekering gesteld.

Het incident deed zich omstreeks 18.15 uur voor. Het meisje fietste in het buitengebied van Doornspijk en werd op dat moment gepasseerd door een bekende in een auto. Beiden zwaaiden naar elkaar en kort na het passeren, zag de automobilist in zijn spiegels dat het meisje van haar fiets werd getrokken.

Hij keerde direct zijn auto om hulp te bieden, waarbij de belager het aangrenzende bosperceel invluchtte. De gewaarschuwde politie zette met hulp van passanten het bosperceel af en bij het doorzoeken ervan werd de verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn en is in verzekering gesteld.

Het meisje werd door haar snel ter plaatse verschenen moeder opgevangen. Er kon nog geen verklaring van haar worden opgenomen.

De man was met een auto en de politie vraagt meisjes of jonge vrouwen, in de wijde omgeving van Epe, die met een soortgelijk feit geconfronteerd zijn en geen melding of aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.