+ Mannen aangehouden met nep vuurwapen - GelreNieuws        

+ Mannen aangehouden met nep vuurwapen

Geplaatst op 28 september 2009, om 15:46 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondag 27 september op de Den Elterweg in Zutphen een man uit Doesburg aangehouden nadat een getuige meldde dat de man iemand onder schot zou houden.

De getuige had gezien dat de man als bijrijder in een bestelbus de bestuurder van dezelfde bestelbus onder schot hield. Na ontvangst van de melding om 17:50 uur ging de politie direct ter plaatse. De bestelbus werd door de politie gesignaleerd op de Den Elterweg in Zutphen. De bus werd hier staande gehouden waarna de inzittenden gecontroleerd werden. Omdat er een zeer realistisch uitziend jachtgeweer tussen de benen van de bijrijder lag is deze 37-jarige man uit Doesburg ter plekke aangehouden en geboeid. Bij nader onderzoek en na verhoor van beide mannen bleek het te gaan om een nepwapen waar de 37-jarige man tijdens de autorit mee aan het dollen was. Het wapen is in beslag genomen en de 37-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op omdat bezit van een dergelijk nepwapen in strijd is met de Wet Wapens & Munitie.

Bromfiets van de weg gehaald


ZEDDAM
– De politie heeft zondag 27 september in Zeddam een bromfiets uit het verkeer gehaald. Twee inwoners uit Doesburg waren met het voertuig op pad terwijl de voorrem kapot was en bij het optillen het voorwiel spontaan uit de voorvork viel. Beide mannen kregen ook een bekeuring omdat zij geen helm droegen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 13.20 uur twee mannen zonder helm op een bromfiets over de Beekseweg in Zeddam rijden. Bij controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben en de technische staat van de brommer liet duidelijk te wensen over. Geen voorrem en een gladde achterband waren de eerste dingen die geconstateerd werden. Om ongelukken te voorkomen werd de bromfiets naar het politiebureau gebracht. Bij het optillen viel het voorwiel spontaan uit de voorvork. De bestuurder, een 21-jarige man uit Doesburg kreeg voor diverse overtredingen een boete, zijn 24-jarige plaatsgenoot alleen één voor het niet dragen van een valhelm.

Diefstal uit kleedkamer

APELDOORN – Op zondagmiddag 27 september werden er diverse goederen ontvreemd uit een kleedkamer van de voetbalvereniging AGOVV aan de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn.

Na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap werd geconstateerd dat er een flink aantal goederen uit een kleedkamer (gebruikt door de wisselspelers van De Graafschap) waren ontvreemd. Er zijn onder andere mobiele telefoons en een horloge weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Man aangehouden na verwonden hond

PUTTEN – De politie heeft zondagmiddag 27 september een 37-jarige man uit Putten aangehouden. De man had in het bosgebied bij Krachtighuizerkern een hond met een zakmes verwond.

Een 33-jarige vrouw uit Nijkerk was omstreeks 15:45 uur in het bosgebied aan het wandelen met haar honden. Op het moment dat de 37-jarige man nadert, ook aan het wandelen met honden, lopen de honden van de vrouw uit Nijkerk op de andere honden af. Wat er daarna precies gebeurt wordt nog door de politie onderzocht. De 37-jarige man is even later in de omgeving aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht één van de honden van de vrouw uit Nijkerk gestoken te hebben met een zakmes. De hond raakte ernstig gewond en is nog onder behandeling bij een dierenarts.

De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal auto

WINTERSWIJK – In de nacht van zondag op maandag 28 september is aan de Misterweg in Winterswijk een rode auto gestolen. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd in de politiebestanden.

De eigenaar van de auto werd omstreeks 02.00 uur wakker omdat er een auto bij zijn woning stopte. Even later hoorde hij dat zijn auto werd gestolen. Hij was te laat om in te grijpen en belde direct de politie die een onderzoek instelde. Het gaat om een rode Fiat Panda, type 1000 fire E2 met het kenteken HP-FN-83. De auto staat gesignaleerd als zijnde gestolen.

Diefstal koper van de kerk


SIVOLDE
– De politie stelt een onderzoek in naar een jongeman die op zondag 27 september koper van de kerk in Silvolde heeft gestolen.

De politie kreeg aan het begin van de avond een melding dat er van de kerk aan de Prins Bernhardstraat in Silvolde koper werd gestolen. Een jongeman op de fiets was met het materiaal weggefietst. Een onderzoek had geen direct resultaat. Tevens werd duidelijk dat dezelfde jongeman eerder op de dag ook al koper had weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak in supermarkt

BRUMMEN – In de nacht van zondag op maandag 28 september is er ingebroken in een supermarkt aan de Ambachtstraat in Brummen.

De inbraak heeft vermoedelijk rond 03:00 uur plaatsgevonden. Er is een raam van de supermarkt geforceerd en ook binnen zijn kasten geforceerd. Er is een hoeveelheid rookwaren buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aangehouden op verdenking van heling

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 28 september twee mannen (22- en 26- jaar) uit Zwolle op de Stenenkamerseweg in Putten aangehouden op verdenking van heling.

De twee werden op de Stenenkamerseweg gecontroleerd. Surveillerende agenten zagen dat het kenteken op de auto niet overeen kwam met het kenteken op de aanhangwagen. Hierop werden zij aangesproken. Op de aanhangwagen en in de auto vervoerde zij een grote partij gereedschap. Beide konden niet aantonen waar de spullen vandaan kwamen.
Agenten vertrouwden de situatie niet en namen de mannen en de auto met aanhangwagen mee naar het politiebureau voor verdere controle.

Op het bureau bleek dat de aanhangwagen gestolen was. De eigenaar werd hierover geïnformeerd. De twee mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Inbraak bedrijf

BEEKBERGEN – In het weekend van zaterdag 26 op zondag 27 september werd er ingebroken in een outdoor-bedrijf aan de Lage Bergweg in Beekbergen.

Er werd een deur van het bedrijf geforceerd om binnen te komen. Er werden diverse gereedschappen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Onder invloed op snorfiets


ZUTPHEN
– De politie heeft zondag 27 september een 25-jarige snorfietser uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 23:15 uur staande gehouden op de Den Elterweg in Zutphen. Hij trok de aandacht door zijn rijgedrag. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,0 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

APELDOORN – Op zondagochtend werd er ingebroken in een woning aan de Ooievaarlaan in Apeldoorn. Er werd onder meer een laptop weggenomen.

Men kwam binnen door een deur te forceren. De politie is een onderzoek gestart.