ME voorkomt illegaal feest - GelreNieuws        

ME voorkomt illegaal feest

Geplaatst op 28 september 2009, om 17:15 uur

’s HEERENBERG – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 september in overleg met de burgemeester van de gemeente Montferland besloten een illegaal gepland feest voortijdig af te blazen.

Het feest zou in een kraakpand aan de Plantsoensingel Zuid in ’s- Heerenberg worden gehouden. De bewoner bleek geen vergunning te hebben aangevraagd.

In de loop van afgelopen zaterdag kreeg de politie signalen dat er in het dicht bij het centrum gelegen kraakpand een groot feest zou worden georganiseerd. Het vermoeden was dat er enkele honderden mensen naar de locatie zouden komen.

In het kader van de openbare orde, en het feit dat geen vergunning voor het feest was aangevraagd, werd in overleg met de burgemeester besloten om het feest niet door te laten gaan. De bewoner werd hierover geïnformeerd.

Om te voorkomen dat de inwoners van ’s Heerenberg geconfronteerd zouden worden met overlast en om de veiligheid en openbare orde te garanderen, werden agenten van de mobiele eenheid ingezet om mensen die onderweg waren naar het feest terug te sturen. Zo zijn ruim 125 mensen niet op de bestemming gekomen.