+ Skimapparatuur aangetroffen en ontmanteld - GelreNieuws.nl

+ Skimapparatuur aangetroffen en ontmanteld

Geplaatst op 18 september 2009, om 14:56 uur

Foto IngezondenELBURG – De politie heeft dankzij een oplettende getuige donderdag 17 september skim-apparatuur bij een tankstation aan de Oostendorperstraatweg in Elburg ontmanteld.

De melder ontdekte de skimapparatuur toen hij wilde gaan tanken bij een tankstation. Bij het verwijderen van zijn bankpasje viel er een deel van de skimapparatuur uit. Via de pomphouder werd de politie in kennis gesteld en deze bevestigde dat het hier inderdaad om skimapparatuur ging. De apparatuur is volledig verwijderd en door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en vraagt mensen te bellen met 0099-8844 wanneer men dergelijke verdachte situaties aantreft.

Snelheidscontrole op schoolroute

VAASSEN – De politie heeft donderdagochtend 17 september een snelheidscontrole gehouden op de Jasmijnstraat in Vaassen. Er werden vier automobilisten bekeurd die te hard op deze schoolroute reden.

De politie hield de controle op de Jasmijnstraat aangezien deze straat een route is naar een basisschool, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Ook ligt de bewuste straat binnen een 30 km/u zone. Er werden vier automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Zij werden direct staande gehouden en kregen een boete. De hoogst gemeten snelheid was 43 km/u; het boetebedrag hiervoor is 63 euro.

De politie gaat in de komende periode in de gemeente Epe vaker op de diverse schoolroutes controleren. Ook wordt daarbij gelet op het dragen van de autogordel door ouders en kinderen.

Dronken man aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 18 september een 35-jarige man uit Ede aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd dronken aangetroffen tegen de pui van een woning aan de Imkersdreef in Apeldoorn.

Een oplettende buurtbewoner meldde omstreeks 23:55 uur bij de politie dat er een man ineengezakt tegen de pui van een woning aan lag op de Imkersdreef in Apeldoorn. Agenten stelden vast dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten om zijn roes uit te slapen. Met een boete is hij in de loop van vrijdagochtend heengezonden.

Inbraak bij installatiebedrijf

BEEKBERGEN – In de nacht van woensdag op donderdagnacht 17 september is er bij een installatiebedrijf aan de Dorpstraat in Beekbergen ingebroken. De dieven hebben in ieder geval een vaatwasser buitgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 09:45 uur de melding van de inbraak. Uit de garage aan de achterzijde van het installatiebedrijf is een vaatwasser ontvreemd. Deze moet met een steekwagen van het bedrijf  zijn weggenomen, want die wordt ook vermist. Men is binnengekomen door de deuren te forceren. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevoerd na te veel alcohol

DOETINCHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 18 september is een 52-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 00:30 uur staande gehouden op de C. Missetstraat in Doetinchem straat. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,7 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed over de kop

GROENLO – Een 21-jarige automobilist uit Groenlo is in de nacht van donderdag op vrijdag 18 september wonderwel ongedeerd gebleven toen hij in zijn auto over de kop sloeg op de Parallelweg in Groenlo. De man bleek onder invloed van alcohol.

De politie ontving rond 02:10 uur een melding over een auto die over de kop geslagen zou zijn op de Parallelweg. Ter plekke bleek de bestuurder ongedeerd uit de auto gekropen te zijn. De auto, het wegdek en diverse paaltjes op de stoep raakten wel zwaar beschadigd. Nadat de bestuurder door ambulancemedewerkers was nagekeken is hem een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij onder invloed was. De man is meegenomen naar het bureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De politie heeft het rijbewijs van de man, die beginnend bestuurder is, ingevorderd en maakt proces-verbaal op. De auto van de man is afgesleept en vermoedelijk zal de schadepost van de gemeente (wegdek, paaltjes ed) op hem verhaald worden.

Bellende bestuurder heeft te veel gedronken

AALTEN – Donderdag 17 september heeft de politie op de Bredevoortsestraatweg in Aalten een 34-jarige man uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, nadat hij werd betrapt op het niet-handsfree bellen achter het stuur.

De politie zag de man rond 07:45 uur al telefonerend rijden op de Bredevoortsestraatweg. Toen hij werd staande gehouden rees het vermoeden dat de man onder invloed was en is hem een blaastest afgenomen. De blaastest bevestigde het vermoeden van de politie, waarop de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij bij de ademanalyse een promillage van 0,9. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Voor het niet-handsfree bellen is hem direct een boete uitgereikt.

Politie zoekt getuigen

AALTEN – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de beroving en mishandeling van een 35-jarige man uit Lievelde op het kruispunt Aladnaweg en de Nijhofsweg/Boterdijk in Aalten op vrijdag 11 september.

De man werd op 11 september rond 22:00 uur buiten bewustzijn aangetroffen bij zijn auto die geparkeerd stond in de berm van het kruispunt Nijhofsweg – Aladnaweg. Er kwam een ambulance ter plaatse die in eerste instantie alleen kon vaststellen dat mogelijk sprake was van hoofdletsel. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar later door de politie gehoord. Hij verklaarde gestopt te zijn nadat een nog onbekende man die naast een donkerkleurige auto stond hem gebaarde te stoppen. Wat er daarna precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk. Er bleek een autoradio en een geldbedrag uit de auto te zijn weggenomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die mogelijk iets van het incident hebben gezien, of andere tips hebben. Hiervoor kunnen mensen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Doorrijder na aanrijding achterhaald

WINTERSWIJK – Donderdagavond 17 september is een 34-jarige man uit Eibergen aangehouden omdat hij was doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Esdoornstraat in Winterswijk.

Een automobilist meldde zich bij de politie nadat hij was aangereden op de Esdoornstraat en de veroorzaker was doorgereden. Niemand raakte gewond maar beide auto’s liepen schade op. Na ontvangst van de melding, inclusief het kenteken van het doorgereden voertuig, heeft de politie uitgekeken naar de auto en deze even later staande gehouden in Eibergen in de buurt van de woning van de 34-jarige bestuurder. De man is verhoord en bekende te zijn doorgereden. Zijn auto vertoonde forse schade. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve winkeldieven o

ntkomen

’s HEERENBERG – De politie onderzoekt een winkeldiefstal gepleegd op donderdag 17 september in een supermarkt aan De Bongerd in ’s Heerenberg, waarbij één van de winkeldieven zich zeer agressief gedroeg.

De diefstal vond rond 09:00 uur plaats. Twee personen, een man een een vrouw, probeerden drank weg te nemen uit de supermarkt, maar werden hierop betrapt door het personeel. Toen een mannelijke medewerker van de supermarkt de vrouw na het passeren van de kassa aansprak op de diefstal kwam de andere verdachte, die al buiten liep, teruglopen en bedreigde de supermarktmedewerker. Hij dreigde de medewerker te slaan en gaf hem een duw. Hierna gingen beide verdachten er vandoor richting Bergerveld. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen van het voorval kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.