+ 500 euro boete voor belediging agenten - GelreNieuws        

+ 500 euro boete voor belediging agenten

Geplaatst op 6 oktober 2009, om 14:15 uur

boeteZUTPHEN – Een 25-jarige inwoner uit Zutphen heeft een boete van 500 euro gekregen voor het beledigen van agenten. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 oktober in de Zutphense binnenstad.

Agenten waren na een melding van een opstootje in de binnenstad naar de opgegeven locatie gegaan. Het opstootje werd gesust maar één van de mannen begon de agenten direct uit te schelden. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Er werd maandag contact opgenomen met justitie en die stuurt de man een boete van 500 euro.

Fietsster gewond bij aanrijding

ZUTPHEN – Een 15-jarig meisje uit Eefde raakte maandagochtend 5 oktober gewond toen zij op haar fiets in botsing kwam met een personenauto. Dit gebeurde op de Deventerweg in Zutphen. Het slachtoffer is met onder andere een gebroken enkel, overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:05 uur de melding van het ongeval. Het 15-jarige meisje fietste over het fietspad gelegen langs de Deventerweg in de richting van de kruising met de Industrieweg en v/d Capellenlaan. Zij reed vervolgens de rijbaan van de Deventerweg op, kennelijk met de bedoeling om de Deventerweg over te steken en liet hierbij de automobilist, een 47-jarige man uit Lochem, niet voorgaan. De man kwam met zijn personenauto vanuit de richting Eefde. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Het meisje is met een gebroken enkel en hoofd-en rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de man uit Lochem moest worden afgesleept.

Met auto de sloot in

LAREN – Op maandagavond 5 oktober raakte een 55-jarige man uit Harfsen met zijn auto in de sloot. Dit gebeurde op de Gagelweg in Laren. Niemand raakte gewond en zelfs de auto liep nagenoeg geen schade op.

De politie kreeg van de bestuurder zelf omstreeks 20:30 uur de melding dat hij met zijn auto in de sloot was beland. Hij was zelf uit het voertuig gekomen. De man was met zijn voorwiel in de berm terecht gekomen en wilde dit corrigeren, echter dat lukte niet. Vervolgens remde de automobilist en gleed verder de sloot in. Daar kwam de auto tot stilstand. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gesleept. Er bleek nagenoeg geen schade aan de auto te zitten. De man kon weer instappen en zijn weg vervolgen.

Diefstal aanhanger

TWELLO – Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Oude Rijksstraatweg in Twello is in het weekend van zaterdag 3 oktober een aanhangwagen weggenomen. Tevens zijn de sloten waarmee een vouwwagen vast stond vernield. Vermoedelijk wilde men ook deze meenemen.

Een medewerker van het bedrijf ontdekte maandagochtend dat de sloten van de toegangshekken van het terrein waren opengebroken. Op het terrein stond een aanhangwagen die bleek weggenomen. Tevens was het slot waarmee een vouwwagen vast stond, geforceerd en was de vouwwagen verplaatst. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Blikschade bij aanrijding

NIJBROEK – Op maandagochtend 5 oktober liepen bij een aanrijding op het kruispunt Veluwsedijk en de Nijbroekerweg in Nijbroek twee personenauto’s behoorlijke schade op. Niemand van de inzittenden raakte gewond.

De hulpdiensten kregen omstreeks 11:00 uur de melding van de aanrijding. Een 45-jarige vrouw uit Emst was van de Nijbroekerweg de Veluwsedijk opgereden, zonder daarbij voorrang te verlenen aan de op de voorrangsweg rijdende 36-jarige automobilist uit Epe. De auto van de Epenaar maakte een draai van 180 graden en eindigde achterste voren op de weg. Beide bestuurders hadden geen lichamelijke klachten. De auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Jongen aangehouden na heling fiets

APELDOORN – Een 13-jarige Apeldoornse jongen is maandag 5 oktober door de politie verhoord over de heling van een fiets. De eigenaar herkende zijn fiets en waarschuwde de politie.

De politie werd maandag gewaarschuwd dat een gedupeerde van diefstal zijn fiets in de Maten had aangetroffen. Hij had het verzekeringsbewijs bij zich. Een 13-jarige jongen blek gebruik te maken van de fiets en hij werd aangehouden voor heling. Hij wist dat de fiets gestolen was en het onderzoek naar de dief wordt voortgezet. De fiets gaat terug naar de eigenaar.

Inbraak in horecazaak

BEEKBERGEN – Bij een horecazaak aan de Dorpsstrat in Beekbergen is in de nacht van maandag op dinsdag 6 oktober ingebroken. Er is in ieder geval geld verdwenen.

De inbraak werd omstreeks 04.40 uur ontdekt. Een deur bleek te zijn geforceerd en de dieven hadden het op de gokkasten voorzien. Deze werden opengebroken en er wordt in ieder geval geld vermist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser krijgt geen voorrang

ELBURGEN – Bij een ongeluk op de Gerichtenweg in Elburg is op maandagochtend 5 oktober een 17-jarige fietser uit Doornspijk gewond geraakt.

De jongen fietste rond 08:55 uur vanuit de Diepesteeg de Gerichtenweg op. Een 18-jarige automobilist uit Harderwijk verleende de van rechts komende fietser geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser onder andere een hersenschudding opliep. De Doornspijker werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Fietser aangereden door vrachtwagen

PUTTEN – Op maandagochtend 5 oktober is een 56-jarige man uit Putten gewond geraakt bij een aanrijding in die plaats.

De 56-jarige fietste omstreeks 09:30 uur op de rotonde in de Voorthuizerstraat. Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ede verleende hem daarbij geen voorrang en dit had een botsing tot gevolg. Hierdoor kwam de Puttenaar met zijn hoofd op het wegdek terecht. Ambulancepersoneel heeft de gewonde ter plekke verzorgd.

Man drie keer beboet

ZELHEM – De politie heeft maandag 5 oktober een 69-jarige man uit Hengelo(Gld) op de Kolkstuikweg in Zelhem aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan een blaastest op straat, omdat hij geen legitimatiebewijs wilde tonen en omdat hij geen autogordel droeg terwijl hij een personenauto bestuurde.

Agenten zagen de man omstreeks 13.15 uur in zijn personenauto over de Hengeloseweg in Zelhem rijden, terwijl hij geen autogordel om had. Nadat de agenten probeerden de man staande te houden, verhoogde deze zijn snelheid en ging er vandoor. Korte tijd later kon de man op de Kolkstuikweg worden staande gehouden. Omdat de man weigerde zijn naam op te geven en weigerde mee te werken aan een blaastest werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau wilde de man wel de ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was. De man is uiteindelijk heengezonden met een boete van 150 euro voor het weigeren van een blaastest, een boete van 60 euro voor het niet tonen van een legitimatiebewijs en een boete van 90 euro voor het niet dragen van een autogordel.

Koperdieven aangehouden

SILVOLDE – De politie heeft maandag 5 oktober twee mannen uit Doetinchem aangehouden. Zij worden verdacht van diefsta

l van koper bij de kerk in Silvolde.

De politie kwam de beide mannen (27 en 28 jaar) op het spoor naar aanleiding van een tip van een getuige. Op donderdag 24 september 2009 en de daarop volgende zondag waren er vanaf de katholieke kerk in Silvolde koperen dakgoten gestolen. De daders waren er op de fiets vandoor gegaan. De politie onderzoekt nu of beide mannen verantwoordelijk zijn voor eerdere koperdiefstallen in de regio.

Zestig boetes bij grote controle in Winterswijk

WINTERSWIJK – Op vrijdag 2 oktober werd er in Winterswijk een  grootschalige multidisciplinaire verkeerscontrole gehouden. Naast de politie Winterswijk deden ook studenten mee van de Politieacademie en opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee, de Douane het Waterschap, Natuurmonumenten en de Belastingdienst mee.

In totaal zijn ongeveer 60 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel, technische staat van voertuigen en aanhangers, belading, documentatie van taxi’s etc.

Door de Koninklijke Marechaussee is bijstand geleverd in de vorm van motorrijders en een mobiele meldkamer. Tevens bleken zes mensen nog voor enkele honderden euro’s aan onbetaalde boetes open te hebben staan. Zij betaalden dit en diverse buitenlandse personen zijn gecontroleerd op hun documenten en echtheid ervan.

Door de Douane is gecontroleerd op het gebruik van rode diesel. Tevens is bij een drietal gecontroleerde bezitters van motorvoertuigen een BPM vordering (ingevoerde auto) gedaan hetgeen in boetes van enkele duizenden euro’s kan oplopen. Bij een persoon zijn 2500 sigaretten in beslag genomen.

De Belastingdienst heeft meegedaan met een ANPR-scanauto en een aantal controleurs en deurwaarders. Door hen is een zestal openstaande vorderingen geïnd met een totaalwaarde van ca 35.000 euro. Ook is een motorvoertuig in beslaggenomen.

Er zijn in totaal ca 250 voertuigen gecontroleerd.