+ Jongens vallen vrouw lastig - GelreNieuws.nl

+ Jongens vallen vrouw lastig

Geplaatst op 5 oktober 2009, om 16:42 uur

HEELWEG – De politie heeft op zondag 4 oktober in Heelweg drie jongens van de leeftijd tussen de 16 en 17 jaar uit de gemeentes Olst-Wijhe en Oost Gelre aangehouden, omdat zij een vrouw lastig hebben gevallen.  

De politie kreeg rond 04:15 uur de melding van een 18-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst dat zij op de Landstraat in Heelweg zojuist lastig was gevallen door drie jongens. De 18-jarige was met een vriendin per fiets op weg naar huis. Plotseling hielden jongens haar tegen en werd zij vastgehouden en betast. Dankzij een duidelijk signalement konden agenten kort daarna een groepje jongens, dat nog in de buurt was, staande houden. De dames konden de drie jongens aanwijzen. Daarop werden de verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de minderjarige jongens werden in kennis gesteld. Ze zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Snorfietser onder invloed alcohol

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 5 oktober een 30-jarige man uit Apeldoorn op de Stationsstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02:50 uur de snorfietser over de Stationsstraat rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,1.

De man bleek niet in het bezit van een geldig bromfietsrijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

APELDOORN – De politie heeft op zondagavond 4 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Apeldoorn.

Bij de politie kwam omstreeks 23:10 uur een melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op De Heze. Er ontstond geen schade aan andere voertuigen en er raakte niemand gewond. De exacte toedracht van de aanrijding is niet bekend.

De 38-jarige automobilist was mogelijk bij deze aanrijding betrokken. Hij werd aangetroffen op De Heze en bleek onder invloed van alcohol. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man was op het bureau niet in staat om te blazen. Hierop kwam een GGD-arts naar het bureau om bloed van de man af te nemen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Vooruitlopend op deze uitslag is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Rijbewijs en auto in beslag genomen na achtervolging

ERMELO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Ermelo. De man negeerde een stopteken van de politie en vertoonde opvallend rijgedrag. Hij werd na een achtervolging op de Telgterengweg in  Ermelo aangehouden.

De man negeerde omstreeks 01:15 uur een stopteken van de politie. Hierop ontstond een achtervolging. De 39-jarige man ging er met hoge snelheden vandoor. De achtervolging ging via het centrum van Ermelo verder door Horst. De man kon uiteindelijk op de Telgterengweg in Ermelo worden aangehouden. Hij was in verwarde toestand en werd meegenomen naar het politiebureau. De man was niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Na beoordeling van de crisisdienst werd de man overgedragen aan de hulpverlening.

Op basis van de snelheidsovertreding(en) en het gevaarlijk rijgedrag, werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarnaast is zijn auto in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.