+ Aanrijding door rijden onder invloed

Geplaatst op 16 oktober 2009, om 17:34 uur

ERMELO – De politie heeft donderdagavond 15 oktober een 46-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was betrokken bij een ongeval op de snelweg A28.

De politie kreeg de melding van het ongeval omstreeks 23:00 uur. Op de snelweg A28 van Amersfoort naar Zwolle even voor de afslag Ermelo zag de 46-jarige automobilist te laat de voor hem rijdende vrachtwagencombinatie waardoor hij langs de vrachtwagen schampte. Door een stuurmanoeuvre raakte de automobilist de binnenberm, maar kon uiteindelijk zijn auto aan de rechterkant van de snelweg tot stilstand brengen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,4 promille blies. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod is de man weer heengezonden. Zijn auto moest worden afgesleept. Verder raakte niemand bij de aanrijding gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na bedreiging

EPE – De politie heeft donderdag 15 oktober een 41-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van bedreiging en zware mishandeling van een medewerker van een houthandel aan de Eperweg in Epe.

De politie kreeg omstreeks 17:20 uur de melding dat een klant door het lint ging bij de betreffende houthandel. Hij zou niet tevreden zijn over een geleverde bestelling en bedreigde op dat moment een medewerker van de houthandel met een grote zware paal en bracht hiermee ook enkele vernielingen aan in het pand. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Dode schapen aangetroffen

HULSHORST – De politie roept getuigen op om te bellen met 0900-8844 wanneer zij iets hebben gehoord of gezien over de vermoedelijke dumping van enkele dode schapen in de sloot langs de Randmeerweg, ter hoogte van de Varelseweg richting Nunspeet.

De politie kreeg op donderdag 15 oktober omstreeks 11:25 uur de melding dat er drie dode schapen lagen in de sloot langs de Randmeerweg in Hulshorst, komend vanaf  de Varelseweg richting Nunspeet. De politie heeft deze vermoedelijke illegale dumping in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben of weten hoe de schapen hier terecht gekomen zijn om te bellen met 0900-8844.

Twee aanhoudingen bij alcoholcontrole

DOETINCHEM – De politie heeft donderdagavond 15 oktober twee mannen uit Zevenaar en de gemeente Doerinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie hield tussen 19.00 en 24.00 uur op verschillende plekken in de gemeente Doetinchem alcoholcontroles.

Een 55-jarige automobilist uit Zevenaar is rond 22.55 uur staande gehouden op de Keppelseweg in Wehl. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Rond middernacht werd een 43-jarige bromfietser uit de gemeente Doetinchem staande gehouden op de Rijksweg in Gaanderen. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee personen aangehouden

EIBERGEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober rond 02.40 uur twee verdachten aangehouden in het centrum van Eibergen. Zij zijn aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een poging tot inbraak. Het gaat om een 39-jarige man uit Italië en een 41-jarige vrouw uit Duitsland.

De twee personen liepen in het centrum van Eibergen en gedroegen zich verdacht. De politie hield de man en de vrouw staande, maar zij konden zich niet legitimeren. Een rugtas, waarmee zij eerder die nacht gesignaleerd waren, bleek verderop in een steeg te liggen. In de rugtas trof de politie inbrekerswerktuig aan. Ook werd in de buurt een gestolen auto en inbrekerswerktuig bij een woning aangetroffen.

De twee personen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Doetinchem.

Meerdere auto-inbraken

HENGELO (G) – Op donderdag 15 oktober zijn bij de politie twee meldingen binnengekomen van auto-inbraken aan de Torenzicht en Dreef in Hengelo (Gld.). Uit de twee voertuigen zijn airbags en een mobiele telefoon gestolen.

De inbraken zijn vermoedelijk gepleegd tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagochtend 09.45 uur. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt iedereen die mogelijk iets gezien of gehoord heeft, of andere tips heeft, om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).