+ 180 planten in Lochemse hennepkwekerij - GelreNieuws.nl

+ 180 planten in Lochemse hennepkwekerij

Geplaatst op 16 oktober 2009, om 14:15 uur

LOCHEM – De politie heeft donderdagmiddag  15 oktober rond 12.30 uur bij een politieonderzoek op de Kwinkweerd in Lochem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er is één verdachte aangehouden.

De politie onderzocht het adres na meerdere meldingen. In een bedrijf achter een woning werden ruim 180 hennepplanten en andere benodigdheden voor de hennepkwekerij aangetroffen. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 14 oktober bij een politieonderzoek in een woning aan de Bogaardslaan in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er is donderdag 15 oktober één verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning na meerdere meldingen. In de woning werden in twee slaapkamers ruim 200 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De huurder van de woning was op het moment van de ontmanteling niet aanwezig. De 39-jarige man meldde zich 15 oktober op het politiebureau waarop hij werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegges aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 15 oktober een 18-jarig meisje uit Apeldoorn en een 17-jarig meisje uit Deventer verhoord over een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 10:35 uur de melding van de winkeldiefstal. Het tweetal was door personeel van het warenhuis in de kraag gevat toen zijn zonder te betalen voor enkele kledingstukken het pand verlieten. Hierbij toonden de meisjes enig verzet, maar konden even later toch worden overgedragen aan de politie. In de tassen van beide dames werden enkel kledingstukken gevonden die uit het warenhuis afkomstig bleken. De politie heeft de meisjes overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn de ouders van het minderjarige meisje op de hoogte gebracht. De politie maakt proces-verbaal op voor het 18-jarig meisje en de 17-jarige zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Aangehouden voor bezit hennepplanten

APELDOORN – De politie heeft donderdag 15 oktober een 31- en 21-jarige man, beide uit Apeldoorn, aangehouden op de Woudhuizerweg in Apeldoorn met vier vuilniszakken vol met hennepplanten in hun bezit.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 20:25 uur de personenauto waar het tweetal in zat geparkeerd staan op de Woudhuizerweg in Apeldoorn. Toen zij een kijkje namen bij de auto zagen zij dat deze vol stond met vuilniszakken, die vol bleken te zitten met hennepplanten. De agenten hebben de twee inzittenden van het voertuig aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor mishandeling

APELDOORN – De politie Apeldoorn heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 16 oktober op de Nieuwstraat in Apeldoorn een 23-jarige man uit Albergen aangehouden voor mishandeling. Hij was betrokken bij een vechtpartij met een andere man.

Surveillerende agenten ontdekten rond 03:00 uur dat er een vechtpartij gaande was op de Nieuwstraat ter hoogte van de fietsenstalling. De verdachte sloeg en trapte een andere man. Hierdoor viel deze man op straat en liep lichte verwondingen op. De politie heeft zijn belager, de 23-jarige man uit Albergen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.