Verdachten straatroof aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachten straatroof aangehouden

Geplaatst op 15 oktober 2009, om 13:42 uur

HandboeienAPELDOORN – De politie Apeldoorn heeft onlangs een rechercheonderzoek afgerond naar twee berovingen die plaatsvonden in de nacht van 19 op 20 augustus 2009. Twee jongens uit Apeldoorn, 17 en 18 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van het plegen van deze berovingen.

Een 30-jarige man is aangehouden op verdenking van heling van de mobiele telefoon die tijdens een van de berovingen was gestolen.

Twee berovingen
In de nacht van woensdag op donderdag 20 augustus vonden twee berovingen plaats. Rond middernacht werden twee jongens van 16 en 17 jaar die op weg naar huis fietsten, op de Deventerstraat gedwongen te stoppen door twee andere jongens op de fiets. De daders bedreigden de jongens fysiek en verbaal en dwongen hen geld af te staan. Na ontvangst van het geld fietsten ze weg.

Rond 03:00 uur werd een 26-jarige man die fietsend op weg was naar zijn werk op de Vlijtseweg ook klemgereden door twee jongeren. Bij deze beroving werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gebruikt om de man te dwingen een geldbedrag en zijn mobiele telefoon af te staan. Ook hier fietste het tweetal na ontvangst van de buit weg.

Rechercheonderzoek
Op basis van de aangiftes van de slachtoffers en de door hen verstrekte signalementen rees al snel het vermoeden dat beide berovingen door hetzelfde tweetal gepleegd zijn. De recherche stelde een onderzoek in en heeft de twee jongens van 17 en 18 jaar onlangs aangehouden op verdenking van het plegen van beide berovingen. De verdachten hebben de berovingen bekend. Zij verklaarden het gebruikte wapen, wat een balletjespistool zou zijn geweest, te hebben gedumpt. Dit wapen is niet teruggevonden. De politie heeft tegen beide jongeren proces-verbaal opgemaakt. Zij zitten in voorlopige hechtenis in afwachting van hun rechtszaak.

Een 30-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden op verdenking van heling van de mobiele telefoon die bij de tweede beroving onder dwang was afgestaan. Ook tegen deze man heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. Dit proces-verbaal is ter beoordeling overgedragen aan het Openbaar Ministerie, dat zal beslissen over de verdere afhandeling.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com