+ Dumpen reclamefolders - GelreNieuws        

+ Dumpen reclamefolders

Geplaatst op 15 oktober 2009, om 15:59 uur

LOCHEM – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 16-jarige jongen uit Lochem omdat hij folders in een bos in Lochem heeft gedumpt.

Agenten troffen begin oktober in een bosperceel bij de Kanaaldijk in Lochem een grote hoeveelheid reclamefolders aan. Op basis van gegevens die de politie op de folders aantrof kon zij de dader traceren. De jongen bleek al geruime tijd meerdere keren een grote hoeveelheid folders verspreid in het bos te hebben gedumpt. De gemeente gaat de opruimkosten verhalen op de 16-jarige jongen.

Personen met inbrekerswerktuig aangehouden

EIBERGEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober in Eibergen een 39-jarige man van Bulgaarse afkomst aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had. Een 41-jarige Duitse vrouw werd ook aangehouden.

De politie zag rond 02:40 uur dat de twee personen zich in verschillende straten verdacht gedroegen. Toen agenten hen in de Brink staande hielden bleken zij zich niet te kunnen identificeren en de man bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Daarop werden de twee aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De inbrekersspullen zijn in beslag genomen.

Aangehouden na inbraak

VOORST – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober in Voorst een 35-jarige man uit De Lier en een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak.

De politie kreeg rond 05:10 uur de melding dat er een inbraak gaande was in een bedrijf aan de Rijksstraatweg in Voorst. Na een zoekactie met een politiehond werd de 35-jarige man aangehouden. Agenten troffen in de buurt van het bedrijf onder verdachte omstandigheden ook een 20-jarige man aan. Beide zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsster gewond bij aanrijding

ZELHEM – Op woensdag 14 oktober is in Zelhem een 12-jarige fietsster uit Dieren gewond geraakt toen zij in aanrijding kwam met een 48-jarige automobilist uit Zelhem.

De man reed rond 08:55 uur over de Terborgseweg toen plotseling het meisje van links, vanuit het kruisende fietspad, de weg op reed. Dit had een aanrijding tot gevolg. De 12-jarige raakte hierbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleek onder andere een hersenschudding te hebben.

Rijden onder invloed

TWELLO – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober in Twello een 38-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten hielden de man staande rond 01:00 uur op de Terwoldseweg tijdens een alcoholcontrole. Een blaastest gaf aan dat de man alcohol gedronken had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,6 blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak tankstation

WEHL – In de nacht van woensdag op donderdag 15 oktober is er in Wehl ingebroken in een tankstation. Er werden sigaretten gestolen.

De politie kreeg de melding van de inbraak om 02:50 uur. Toen agenten ter plekke kwamen bleek men een ruit te hebben geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aanrijding op rotonde

EIBERGEN – Op woensdag 14 oktober heeft in Eibergen een aanrijding plaatsgevonden tussen een 66-jarige fietser en een 49-jarige automobilist uit die plaats.

De man fietste rond 12:50 uur op de rotonde van de Kerkstraat en Nieuwstraat. Deautobestuurder reed de rotonde op maar zag de fietser daarbij over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de 66-jarige gewond raakte. De man werd met onder andere een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Dure jas

EERBEEK – De politie heeft op dinsdag 13 oktober in Eerbeek een 43-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens winkeldiefstal.

De politie kreeg om 15:15 uur de melding dat winkelpersoneel in de Stationstraat een winkeldievegge staande had gehouden. De vrouw bleek een jas ter waarde van 50 euro in haar rugzak te hebben gestopt en had deze meegenomen zonder te betalen. De verdachte werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt en de Eerbeekse kreeg een boete van 150 euro.