+ Automobilist raakt van dijk

Geplaatst op 29 oktober 2009, om 17:41 uur

VEESSEN – Een 65-jarige automobilist uit Oene is woensdagavond 28 oktober met zijn auto tussen Hattem en Veessen op de IJsseldijk van de weg geraakt. Hij week uit voor een tegenligger en viel enkele meters aan de rechterzijde van de dijk naar beneden.

De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding van het ongeval. De automobilist reed over de IJsseldijk buiten de bebouwde kom van de gemeente Heerde. Op het weggedeelte tussen Hattem en Veessen week hij iets uit naar rechts in verband met een tegemoetkomende auto. Hierbij raakten zijn wielen de betonnen bermbeveiligers waardoor de auto volledig van de weg af raakte en enkele meters van de dijk af naar beneden viel. De bestuurder bleef gelukkig ongedeerd, zijn auto echter liep behoorlijke schade op en moest worden afgesleept.

Inbreker woning betrapt

ERMELO – De bewoner van een woning aan de Staverdenseweg in Ermelo heeft woensdagmiddag 28 oktober bij thuiskomst een inbreker gestoord die op dat moment al spullen aan het klaar zetten was om mee te nemen.

De bewoner kwam omstreeks 15:00 uur thuis en trof naast zijn woning een voor hem onbekende auto aan, een oude rode Peugeot. Bij binnenkomst in het huis zag hij dat meerdere goederen, waaronder zijn televisie, al klaar stonden om mee te nemen. Van de dader ontbrak binnen elk spoor. Deze bleek er ondertussen in de rode Peugeot vandoor te zijn gegaan. De bewoner alarmeerde direct de politie die met meerdere eenheden nog heeft uitgekeken naar de rode auto, maar deze is niet meer aangetroffen.

De inbreker bleek binnen te zijn gekomen door een raam te forceren. Omdat hij is gestoord zijn er geen goederen weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Inbraak bij begraafplaats

EPE – Tussen dinsdag rond 16:45 uur en woensdag 28 oktober 07:45 uur is er ingebroken in het beheerdergebouw van een begraafplaats aan de Norelbosweg in Epe. Er zijn onder andere computerapparatuur, een radio en diverse gereedschappen weggenomen.

De beheerder constateerde de inbraak bij aankomst woensdagochtend en alarmeerde direct de politie. Men is binnengekomen door een deur te forceren en heeft diverse ruimtes in het pand doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Snelkraak tankstation

NUNSPEET – In de nacht van woensdag op donderdag 29 oktober vond er bij een tankstation aan de F.A. Molijnlaan in Nunspeet een snelkraak plaats. Men heeft een onbekende hoeveelheid rookwaar meegenomen.

De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 03:00 uur. Door een deur te forceren zijn de daders binnengekomen. Men heeft een onbekende hoeveelheid rookwaar buit gemaakt. De politie onderzoekt de inbraak.

Inbraak apotheek

OLDEBROEK – In de vroege ochtend van donderdag 29 oktober is er ingebroken bij een apotheek aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen.

De politie kreeg de melding van de inbraak omstreeks 04:00 uur. De politie was snel ter plaatse en zag dat een deur van het pand was geforceerd. In het pand zijn diverse ruimtes doorzocht. Er is een geldbedrag weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Vrouw mist bocht

HARDERWIJK – Een 23-jarige vrouw uit Ede (Gld.) raakte woensdagmiddag 28 oktober gewond toen zij met haar bestelbus uit de bocht vloog. Dit gebeurde op de ventweg van de Flevoweg in Harderwijk.

De politie kreeg de melding van het ongeval om 16:10 uur. De vrouw was in haar bestelauto door onbekende oorzaak in een flauwe bocht rechtdoor gereden. Hierbij is zij over een aantal grote betonnen blokken gereden. Vervolgens kwam de bestelbus met de voorzijde in een hoge berg afval terecht. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.