+ Opnieuw autobrand in Apeldoorn

Geplaatst op 29 oktober 2009, om 17:44 uur

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag 29 oktober is er vermoedelijk brand gesticht bij een auto geparkeerd aan de Kaartenmakershoeve in Apeldoorn. De schade bleef beperkt dankzij snel optreden van de eigenaar, die de brand zelf bluste.

De brand werd vlak na 02:00 uur ontdekt door zowel de eigenaar van de auto als surveillerende politieagenten. De politie heeft een technisch onderzoek en een buurtonderzoek ingesteld en betrekt de brand in het uitgebreide politieonderzoek naar de serie recente brandstichtingen in de Maten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft extra surveillances ingezet en roept de bewoners van de Maten op om alert te zijn en verdachte zaken direct door te bellen aan de politie via 0900-8844 of 112.

Man aangehouden voor hennepplantage

APELDOORN – De politie heeft op woensdag 28 oktober in Apeldoorn een 33-jarige man uit Deventer aangehouden omdat er onlangs een hennepplantage werd aangetroffen in een door hem gehuurde woning.

Op donderdag 8 oktober deden agenten een inval in de woning die de 33-jarige huurde aan de Uddelsekampweg in Apeldoorn. Er bleken meerdere ruimtes ingericht te zijn voor hennepteelt. Er werden ongeveer 200 hennepplanten uit de woning gehaald en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt, wat betekent dat de energiemaatschappij een naheffing zal opleggen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Deventenaar.

Auto’s beschadigd op snelweg

APELDOORN – Op woensdag 28 oktober raakten op de A1, ter hoogte van Apeldoorn, vijf auto’s beschadigd toen er een koppeling van de laadbak van een vrachtwagen afviel.

Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur reed om 15:55 uur op de rechter rijstrook toen de koppeling van zijn laadbak losschoot, vermoedelijk door een afgebroken schroef. Vijf auto’s die achter de vrachtwagen reden kwamen hiermee in botsing en raakten beschadigd. De rechter rijstrook werd afgesloten en vier auto’s moesten worden weggesleept. Het overige verkeer kon via de linker rijstrook doorrijden.