+ Met te veel alcohol op achter het stuur

Geplaatst op 27 oktober 2009, om 15:03 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 26 oktober een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de automobilist om 23:55 uur staande op de Marskramersdonk in Apeldoorn naar aanleiding van zijn rijgedrag. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,3 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is hem een rijverbod opgelegd. De politie heeft tevens proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verdachte aangehouden na inbraak in kantoorpand

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober een 39-jarige man aangehouden voor inbraak in een kantoorpand aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg om 05:40 uur de melding van de inbraak. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij een raam en deur van het pand openstaan. Hierop heeft zij samen met de medewerkers van een beveiligorganisatie de omgeving rondom het pand doorzocht. Hier werd de verdachte, verscholen in de struiken, aangetroffen met het inbraakgereedschap nog in zijn hand. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Uit het pand lijkt niets te zijn weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto met aanhanger op de kop

APELDOORN – Een personenauto met aanhanger en twee inzittenden belandden maandag 26 oktober op de snelweg A1, net voor de afslag Hoenderloo, zijn kop. Niemand raakte gewond.

De hulpdiensten kregen de melding van het ongeval om 07:55 uur. Een 43-jarige man reed samen met een 39-jarige man, beide afkomstig uit Wijk bij Duurstede in een personenauto met daarachter een aanhanger, geladen met gevelbeplating. Zij reden over de snelweg A1 vanuit Amersfoort naar Apeldoorn. Net voor de afslag Hoenderloo begon de, zo bleek later, veel te zware aanhanger te slingeren. De 43-jarige bestuurder verloor hierdoor de macht over het stuur en de auto kwam, evenals de aanhanger die los raakte, op zijn kop terecht. Niemand raakte gewond. Wel ontstond er enige tijd een lange file. Zowel de auto als de aanhanger zijn afgesleept. De bestuurder is proces-verbaal toegezegd vanwege het feit dat de aanhanger het maximale toegestane laadgewicht had overschreden.