+ Politie neemt telefoon verwarde 112-beller in - GelreNieuws.nl

+ Politie neemt telefoon verwarde 112-beller in

Geplaatst op 26 oktober 2009, om 15:21 uur

112GROENLO – De politie heeft zondagmiddag 25 oktober in Groenlo de telefoon van een inwoner ingenomen. Hij belde in verwarde toestand constant met 112.

De politie kreeg in een half uur tijd zo’n 50 telefoontjes via het alarmnummer 112 van één en dezelfde persoon. Omdat mogelijke andere spoedmeldingen hierdoor een geringe vertraging zouden oplopen, zijn agenten op verzoek van de meldkamer naar de beller gegaan. Het bleek te gaan om een verwarde man. Duidelijk werd dat hij zou blijven bellen, waarop agenten de telefoon van de man hebben meegenomen. Een huisgenoot zou voor verdere hulp zorgen.

Bromfietsers botsen in tunnel

RUURLO – Twee bromfietsbestuurders zijn zondagmiddag 25 oktober met elkaar in de tunnel van de Borculoseweg in Ruurlo in aanrijding gekomen. Eén van de bestuurders, een 17-jaringe jongen uit Borculo liep beenletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding vond omstreeks 14.35 uur in de tunnel plaats. De 17-jarige reed vanuit de richting Ruurlo de tunnel in. Een 16-jarige jongen uit Ruurlo kwam vanuit tegenovergestelde richting. Kennelijk werd door een stapel gedumpte folders de doorgang in de tunnel belemmerd en ontstond er een frontale aanrijding tussen beide bestuurders. De bromfietsbestuurder uit Borculo liep beenletsel op.

Rijden tijdens ontzegging

AALTEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 52-jarige man uit Aalten. Hij werd afgelopen zaterdag 24 oktober rijdend in een auto op de Boterdijk in zijn woonplaats aangetroffen, terwijl zijn rijbewijs officieel was ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen de man rijden en bekend was dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Bij controle overhandigde hij toch het ‘roze document’. Bleek dat hij na zijn veroordeling zijn rijbewijs niet had ingeleverd. Ook was de auto niet verzekerd en moesten er nog twee bekeuringen van in totaal zo’n 400 euro betaald worden. De boetes werden betaald en de auto in beslag genomen. De eigenaar wordt hierover verhoord. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bij voetbalvereniging

WARNSVELD – Zondagavond 25 oktober is er ingebroken op het sportcomplex van de Warnsveldse Boys aan de Veldesebosweg in Warnsveld. Het is nog niet duidelijk of er iets vermist wordt.

De inbraak werd rond 22.45 uur gemeld toen het alarm van het pand afging. De particuliere alarmcentrale waarbij de voetbalvereniging is aangesloten gaf de melding direct door en bij de komst van de sleutelhouder en de politie bleek een deur te zijn geforceerd. Het is nog niet duidelijk of er iets ontvreemd is en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedrijfsinbraak

LOCHEM – Surveillerende agenten ontdekten maandagochtend 26 oktober dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Larenseweg in Lochem. Er worden ondermeer computers en bladblazers vermist.

Tijdens hun nachtelijke surveillance zagen agenten een deur bij een bedrijf open staan. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken en met een sleutelhouder werd vastgesteld dat er computers en bladblazers waren verdwenen. Een onderzoek naar de daders had nog geen succes.

Fietsstertje (10) gewond bij aanrijding

WARNSVELD – Een 10-jarig meisje uit Zutphen is maandagochtend 26 oktober op weg naar school bij een aanrijding licht gewond geraakt. Bij het oversteken van de Leestensedreef in Warnsveld zag een automobilist haar over het hoofd.

De aanrijding gebeurde omstreeks 08.20 uur toen het meisje bij het Leestensepad de rijbaan, waar zij voorrang had, wilde oversteken. Een 30-jarige Zutphense automobilist reed bewust langzaam in verband met de schoolgaande kinderen, maar zag het meisje over het hoofd. Zij werd geschept en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zij liep in ieder geval en gekneusde elleboog op en mocht na behandeling weer naar huis. De fiets en auto raakten ook behoorlijk beschadigd.

Verboden wapens aangetroffen

ZUTPHEN – Surveillerende agenten hebben zondagmiddag 25 oktober een echtpaar uit Deventer aangehouden in het buitengebied van Zutphen. Zij bleken diverse verboden wapens bij zich te hebben.

Agenten zagen omstreeks 14.15 uur een auto via een zandweg in een bosperceel parkeerde en kennelijk iets uit de kofferruimte wilde pakken. Bij het zien van de agenten liep hij van de auto weg; reden voor een nader onderzoek. In de kofferbak werd een knuppel aangetroffen en desgevraagd bleek de man nog meer verboden wapens bij zich te hebben. Zo had hij onder meer een stiletto en een busje traangas bij zich. Beide inwoners uit Deventer werden meegenomen voor nader onderzoek naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en over de afhandeling wordt contact met justitie gelegd.

Vlam in de pan

TERWOLDE  – De brandweer is zondagavond 25 oktober in Terwodle uitgerukt nar de Bandijk na een melding over en keukenbrand. Oorzaak bleek een pannetje frituurvet dat vlam had gevat.

De brand werd omstreeks 22.15 uur gemeld. Een bewoner van een woning aan de Bandijk had het pannetje op het vuur gezet en was vervolgens in slaap gevallen. Medebewoners ontdekten de brand en sloegen alarm. De bewoners konden op tijd naar buiten. De keuken brandde grotendeels uit, de woonkamer liep rookschade op.

Insluiping in woning

ZUTPHEN – De politie onderzoekt een insluiping die in de nacht van zaterdag op zondag 25 oktober heeft plaatsgevonden aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen. Van een bromfiets die in de tuin gestald stond, is het kentekenplaatje gestolen.

De insluiping werd ’s morgens ontdekt. Onbekenden hadden de sleutel die op een ‘geheime plek’ hing gevonden. Aan de hand van het aangetroffene in de woning was duidelijk dat men binnen is geweest. Van een bromfiets in de tuin werd het kenteken DS694J ontvreemd. Voor de woning bleek ook nog een stenen muurtje te zijn vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die ’s nachts iets hebben gezien dat duidelijkheid kan opleveren, contact op te nemen met 0900 – 8844.

Drie inbraken in woningen

APELDOORN – In het weekend van zaterdag en zondag 25 oktober is er in Apeldoorn in drie woningen ingebroken. De inbraken vonden plaats aan de Hegge, de Douglaslaan en de Burg Tut Noltheniuslaan.

De inbraak aan de Hegge vond plaats tussen zaterdag- en zondagochtend, in een appartementengebouw. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Hier is een spelcomputer weggenomen.

Bij de woning aan de Douglaslaan werd op zondagavond tussen 18:00 en 20:00 uur ingebroken. Men forceerde een raam om binnen te komen en doorzocht de bovenverdieping. Het is nog onduidelijk wat er is gestolen.

Van een woning aan de Burg Tut Noltheniuslaan werd een ruit geforceerd. De inbraak vond plaats rond 22:00 uur. Er werd een tas gestolen.

De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraken te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Auto in brand

VIERHOUTEN – Op zondagavond 25 oktober is in een bosgebied in Vierhouten een auto compleet uitgebrand.

De politie kreeg rond 21:10 uur de melding dat er een brand in het bosgebied gaande zou zijn. Ter plekke bleek er een auto, waarvan de wielen ontbraken, in brand te staan op een bospad dat te bereiken is via de Nunspeterweg. De auto brandde volledig uit voordat de brandweer deze

kon blussen. De politie stelt een onderzoek in om, onder andere, de eigenaar van de auto te traceren.

Fietser gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Op zondagmiddag 25 oktober heeft er in Harderwijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een 77-jarige fietser en een 70-jarige automobiliste. Beiden zijn afkomstig uit Harderwijk.

De autobestuurster reed rond 15:00 uur over de Drielandendreef in de richting van de Westermeenweg. Zij zag daarbij de fietser, die op het kruisende fietspad reed, over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de 77-jarige gewond raakte. De man werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto in brand

VIERHOUTEN – Op zondagavond 25 oktober is in een bosgebied in Vierhouten een auto compleet uitgebrand.

De politie kreeg rond 21:10 uur de melding dat er een brand in het bosgebied gaande zou zijn. Ter plekke bleek er een auto, waarvan de wielen ontbraken, in brand te staan op een bospad dat te bereiken is via de Nunspeterweg. De auto brandde volledig uit voordat de brandweer deze kon blussen. De politie stelt een onderzoek in om, onder andere, de eigenaar van de auto te traceren.

Fietser gewond na aanrijding

HARDERWIJK – Op zondagmiddag 25 oktober heeft er in Harderwijk een aanrijding plaatsgevonden tussen een 77-jarige fietser en een 70-jarige automobiliste. Beiden zijn afkomstig uit Harderwijk.

De autobestuurster reed rond 15:00 uur over de Drielandendreef in de richting van de Westermeenweg. Zij zag daarbij de fietser, die op het kruisende fietspad reed, over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de 77-jarige gewond raakte. De man werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.