+ Man (87) bij babbeltruc bestolen

Geplaatst op 28 oktober 2009, om 13:16 uur

APELDOORN – Een 87-jarige man is dinsdag 27 oktober in zijn woning aan de Casper Fagelstraat bestolen door twee onbekende dames. Met een smoes betraden zij de woning en gingen er met geld en een identiteitskaart vandoor.

Omstreeks 15:30 uur belden de twee dames bij de woning van de man aan en liepen met een smoes mee naar binnen. Daar hield de ene vrouw de man aan de praat, terwijl de andere vrouw, zo bleek later, de slaapkamer van de man doorzocht. Nietsvermoedend liet de man de twee dames even later weer naar buiten. Toen de bewoner daarna zijn slaapkamer binnen ging, zag hij dat de kasten doorzocht waren. Er blijkt een geldbedrag te missen. De politie heeft de insluiping in onderzoek.

Zonder rijbewijs onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober een 25-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man staande om 00:30 uur tijdens een alcoholcontrole op de Kunstenaarshoeve in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,7 promille blies. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en de politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Inbraak bij thuiszorgvereniging

APELDOORN – In de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober is er ingebroken in een kantoorpand aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn. Er word een geldbedrag gemist.

Tussen maandag 16:00 en dinsdag 07:55 uur werd de inbraak gepleegd. Hij werd ontdekt toen een medewerker ’s ochtends bij het pand arriveerde en zag dat er een kast was opengebroken. De dader(s) zijn vermoedelijk binnen gekomen via een raam en zijn er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Diefstal bij autobedrijf

APELDOORN – Bij een autobedrijf aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn zijn in de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober aan een aantal auto’s diverse vernielingen aangebracht en spullen ontvreemd.

De diefstal werd gepleegd tussen 00:00 en 08:00 uur. Door een gat te knippen in het hekwerk kon men de op het terrein gestalde auto’s bereiken. Bij een van de auto’s zijn de velgen en banden weggenomen en bij een andere auto is uit het motorcompartiment de autocomputer weggenomen. Ook zijn aan diverse auto’s vernielingen aangebracht, zoals ingeslagen ruiten en lakschade vanwege het openbreken van de deuren. Het is nog onduidelijk welke andere goederen er uit de auto’s zijn weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/ of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.