+ Bestuurder scootmobiel onder invloed

Geplaatst op 2 oktober 2009, om 13:02 uur

EIBERGEN – De politie heeft donderdagmiddag 1 oktober een 67-jarige man uit de gemeente Berkelland aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man had onder invloed een scootmobiel bestuurd.

De bestuurder werd rond 16:05 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Kerkstraat in Eibergen. Uit de blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9.  De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Hennepkwekerij ontmanteld

DINXPERLO – Op donderdagmorgen 1 oktober heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Gosenhof in Dinxplerlo. Er werden drie personen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor door een anonieme tip. Er werden in totaal 118 hennepplanten aangetroffen. Deze planten en de benodigdheden voor een kwekerij zijn door de politie in beslaggenomen en worden vernietigd.

Een 35-jarige man (exacte woonplaats onbekend), een 62-jarige vrouw uit de gemeente Aalten en een 38-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek werden aangehouden. Zij werden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de hennepkwekerij. De 35-jarige man en 62-jarige vrouw konden na verhoor weer naar huis. De 38-jarige man is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man slaat bij verkeersconflict

DIDAM – De politie onderzoekt een incident waarbij een 19-jarige man uit de gemeente Montferland geslagen is. Het incident heeft zich donderdagmiddag 1 oktober voorgedaan na een verkeersconflict. Een 30-jarige man uit de gemeente Montferland is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 15:15 uur een melding van mishandeling bij de rotonde Willibrordusweg/Wilhelminastraat in Didam. De 19-jarige man zou na een verkeersincident geslagen zijn door de 30-jarige man en raakte gewond aan zijn gebit en neus. De politie heeft de 30-jarige man korte tijd later aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man kon na verhoor weer naar huis. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

Snorfietser gewond bij aanrijding

SILVOLDE – Een 16-jarige snorfietser uit Ulft is donderdagmorgen 1 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De jongeman is met been- en heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 08:45 uur. De snorfietser reed over het fietspad naast de Terborgseweg in Silvolde, hij reed richting Terborg. Een 77-jarige automobilist uit Silvolde reed in tegengestelde richting over de Terborgseweg en wilde ter hoogte de Laan van Schuylenburg rechtsaf slaan. De automobilist stak rechtsaf het fietspad over om de straat in te rijden en zag daarbij de naderende snorfietser vermoedelijk over het hoofd. Hierdoor ontstond er een aanrijding waarbij de snorfietser ten val kwam en gewond raakte. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in kapsalon

LCOHEM – In de nacht van woensdag op donderdag 1 oktober is er ingebroken in een kapsalon aan de Emmastraat in Lochem. Er is onder andere een videorecorder weggenomen.

Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Naakte man zorgt voor opschudding

APELDOORN – De politie Apeldoorn heeft donderdagmiddag 1 oktober een 34-jarige man uit Wenum Wiesel aangehouden voor openbare schennis. De man werd naakt aangetroffen in het winkelgebied in het centrum van Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 13:25 uur de melding dat bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een man zonder enige aanleiding een 31-jarige man uit Lemele in zijn gezicht geslagen zou hebben. Het slachtoffer had van de klap in zijn gezicht een pijnlijke wang en oor en een rood oog opgelopen. Vervolgens was de man richting de Marktstraat gelopen en had zich daar ontdaan van al zijn kleding. Agenten ter plaatse troffen de 34-jarige man naakt zittend op de grond aan. Hierop heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na diefstal waterpomp

APELDOORN – De politie heeft donderdag 1 oktober een 31-jarige Apeldoorner bij zijn woning aangehouden voor een winkeldiefstal. De man wordt verdacht van het wegnemen van een waterpomp bij een tuincentrum aan Malkenschoten in Apeldoorn.

Op 15 september kreeg de politie een aangifte binnen van het tuincentrum dat daar een onbekende man een waterpomp had meegenomen zonder deze te betalen. Naar aanleiding van het kenteken van de auto waarmee de man toen wegreed, heeft de politie de man weten te traceren en zodoende gisteren bij zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar de man een bekennende verklaring aflegde. De politie maakt proces-verbaal op.

12-jarige fietser aangereden

APELDOORN – Op donderdagochtend 1 oktober is een 12-jarige jongen uit Apeldoorn op de Laan van Mensenrechten in Apeldoorn met zijn fiets in botsing gekomen met een personenauto.

De aanrijding vond rond 08:30 uur plaats. Een 40-jarige automobilist uit Apeldoorn reed op de Laan van Mensenrechten richting de Europaweg. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats bij de Koning Stadhouderlaan stak de 12-jarige fietser, komende van links, de rijbaan over zonder de automobilist voor te laten gaan. Hierdoor ontstond de aanrijding. De jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.