Opnieuw autobrand in Apeldoorn

Geplaatst op 1 oktober 2009, om 18:25 uur

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag 1 oktober heeft een auto geparkeerd aan de Sluiswachtershoeve in Apeldoorn vlam gevat. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie ontving rond 02:00 uur een melding over de brand. De brandweer heeft de brand geblust. De politie vermoedt dat sprake was van brandstichting en stelt een nader onderzoek in, waaronder een buurtonderzoek. De politie doet een dringend beroep op getuigen die mogelijk iets hebben gezien om de politie te bellen via 0900-8844.

In de nacht van dinsdag op woensdag 30 september raakten twee auto’s zwaar beschadigd door brand aan de Kaartenmakershoeve. Ook hier was vermoedelijk sprake van brandstichting.

De politie stelt een onderzoek in en betrekt daarin ook eerdere autobranden in de Maten om te bekijken of mogelijk sprake is van een verband tussen deze incidenten.

De politie stelt in alle gevallen buurtonderzoek in en doet daar waar mogelijk technisch onderzoek.

De politie benadrukt met klem dat omwonenden bij het zien van verdachte zaken, bijvoorbeeld als mensen zich verdacht ophouden in de omgeving van auto’s of coniferen, direct de politie kunnen bellen.

Bij het ontdekken van een brand of het op heterdaad betrappen van verdachten kan 112 gebeld worden, voor het melden van overige verdachte zaken kan men 24 uur per dag 0900-8844 bellen. Waar mogelijk onderneemt de politie op dit soort meldingen direct actie om vast te stellen of een melding verband houdt met deze brandstichtingen.