+ Brand in schuur Eerbeek

Geplaatst op 8 oktober 2009, om 14:21 uur

Foto: Sander de VriesEERBEEK – De politie stelt een onderzoek in naar een brand die woensdagavond 7 oktober woedde in een schuur aan de Poelkampstraat in Eerbeek. Enkele fietsen in de schuur en gereedschap liepen evenals het bouwwerk schade op.

De brand werd omstreeks 22.10 uur gemeld en de bewoners waar zelf al met bluswerkzaamheden begonnen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De sirenes en rookontwikkeling trokken veel bekijks in de buurt. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Nep monteur actief in Putten

PUTTEN – De politie waarschuwt voor een nep-monteur die woensdag 8 oktober in Putten actief was en met een smoes bij een woning naar binnen wist te komen. Er worden geen spullen vermist.

De politie kreeg woensdagochtend 7 oktober omstreeks 09:45 uur de melding binnen dat er bij een woning aan de Molenweg in Putten een man zich had gemeld als waterleidingmonteur. Met een smoes dat hij kranen moest controleren wist de man zich binnen te praten.

Tijdens zijn controlewerk informeerde hij onder andere naar sieraden, waarop de bewoonster argwaan kreeg en de man vroeg naar zijn legitimatie. Deze kon hij niet tonen, waarop hij zich zonder buit uit de voeten maakte. Een getuige heeft de man zien vertrekken in een grijs bestelbusje met dichte zijkanten en witte letters op de achterzijde. De politie vraagt mensen die dit busje mogelijk gezien hebben of de man zelf aan de deur hebben gehad om de politie te bellen via 0900 -8844.

Inbraak bij gerenoveerd pand

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 7 oktober is er ingebroken bij een pand aan de Loolaan in Apeldoorn. Het pand werd op dat moment niet bewoond in verband met renovatie. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen van het bouwbedrijf dat met de renovatie belast is.

De politie kreeg woensdagochtend een melding over de inbraak. Men heeft zich toegang verschaft tot het terrein door een hek te forceren. Uit een bouwcontainer op het terrein en uit het pand zijn diverse gereedschappen weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

HARFSEN – De politie heeft op woensdag 7 oktober in Harfsen het brommerrijbewijs ingenomen van een 16-jarige jongen uit de gemeente Lochem.

De bromfietser reed rond 14:20 uur op de Lochemseweg 71 kilometer per uur waar 40 is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongeman.

Inbraken bij sportcomplexen

NUNSPEET/ERMELO – Er is ingebroken in een sportcomplex aan de Sportlaan in Nunspeet. Dit is gebeurd tussen 20:00 uur dinsdagavond en 15:00 uur woensdagmiddag 7 oktober. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. Binnen zijn ook enkele deuren geforceerd om zo toegang te krijgen tot verschillende ruimtes. Er is onder andere een geldbedrag buitgemaakt.

In een sportcomplex aan de Varenlaan in Ermelo is eveneens ingebroken. Dit is gebeurde ook in de nacht van dinsdag op woensdag 7 oktober. Diverse ruimtes zijn doorzocht en overhoop gehaald. Men is er met een geldbedrag vandoor gegaan.
De politie kreeg omstreeks 09:25 uur de melding van de inbraak. Men is binnengekomen door zowel een toegangshek als een raam te forceren.

De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk is gehoord of gezien hebben van de inbraak om de politie te bellen via 0900-8844.

Bestuurder ziet fietser over het hoofd

AALTEN – Twee meiden (15 en 16 jaar) raakten woensdagavond 7 oktober in Aalten gewond nadat zij met hun fietsen in aanrijding kwamen met een auto op de Varsseveldsestraatweg. Één fietsster werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een 38-jarige vrouw uit Gendringen wilde rond 19:10 uur vanuit de Gendringseweg rechts de Varsseveldsestraatweg inslaan. Zij zag daarbij drie fietsers uit Aalten, die op het fietspad reden, over het hoofd en botste tegen één van de meisjes waardoor ze alledrie met de fiets ten val kwamen. De 15-jarige werd met een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De 16-jarige mocht na een bezoek aan de huisarts naar huis.

Verkeerscontroles in Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft op woensdag 7 oktober gedurende de gehele dag op verschillende locaties in Apeldoorn diverse snelheidscontroles gehouden.

De politie hield de controles op verzoek van diverse wijkagenten naar aanleiding van klachten uit de buurt. Zo werd er gecontroleerd op de Arnhemseweg (80 km/uur) in Beekbergen, hier reden 97 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 135 km/uur. Op de Anklaarseweg (50 km/uur) werden 95 overtredingen geregistreerd en reed de hardst rijdende bestuurder 85 km/uur. Op de Laan van Malkenschoten (max. 50 km/uur) reden 150 mensen te hard. Hoogst gemeten snelheid was hier 123 km/uur.

De politie heeft de hardrijders bekeurd. Bestuurders die meer dan 50 km te hard reden zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op Kanaal-Zuid werd door de politie een algemene verkeerscontrole gehouden in combinatie
met de rollerbank. In totaal zijn hier vier bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het niet dragen van een helm, één maal voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en twee maal voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid van een bromfiets (opgevoerde brommers).

Inbraak bedrijfsbussen

EERBEEK – In de nacht van woensdag op donderdag 8 oktober is er in de Ringlaan in Eerbeek in een aantal bedrijfsbussen ingebroken. Er werd een grote hoeveelheid gereedschap gestolen.

De inbraken vonden plaats tussen 21:00 en 05:30 uur. Men forceerde verschillende portieren om toegang tot de bussen te krijgen. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000

Aanrijding met koeien

ULFT – Op donderdagochtend 8 oktober is in Ulft een 46-jarige man uit Dinxperlo met zijn busje in aanrijding gekomen met twee koeien. Beide koeien overleefden het niet.

De politie kreeg rond 05:30 uur de melding dat de man op de Dinxperloseweg in aanrijding was gekomen met twee koeien. Ter plekke troffen agenten een grote ravage aan. Vier andere koeien bleken in een weiland door een boer te zijn opgevangen. De eigenaar van de koeien is in kennis gesteld. Het is nog onduidelijk hoe de koeien uit het weiland hebben kunnen ontsnappen. De bestuurder kwam met de schrik vrij.