+ Man rijdt zonder rijbewijs onder invloed

Geplaatst op 7 oktober 2009, om 14:45 uur

Archieffoto: Nicolaas KerkmeijerWARNSVELD – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 7 oktober een 20-jarige uit Zutphen afkomstige man aangehouden. De man werd op de Lochemseweg in Warnsveld betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder geldig rijbewijs.

De politie hield de automobilist omstreeks 02:55 uur staande op de Lochemseweg in Warnsveld vanwege zijn rijgedrag. Agenten zagen dat de man slingerend en afwisselend hard en zacht reed. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,3. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man is met een rijverbod en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het niet hebben van een rijbewijs weer heengezonden.

Fietser gewond bij aanrijding

ZUTPHEN – Een 19-jarige jongeman uit Zutphen raakte op woensdagochtend 7 oktober gewond toen hij op zijn fiets in aanrijding kwam met een personenauto. Dit gebeurde op de Zuster Meyboomstraat in Zutphen.

De hulpdiensten kregen omstreeks 06:45 uur de melding van de aanrijding. De 19-jarige fietser fietste op de Jo Spierlaan richting Warnsveld. Op de kruising met de Zuster Meyboomstraat verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende 61-jarige automobilist uit Zutphen. Een aanrijding tussen beide was het gevolg. De jongen is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewond na val

WINTERSWIJK – Een 31-jarige man uit Groenlo is dinsdag 6 oktober gewond geraakt na een val op het Handelscentrum in Winterswijk. Hij had een bloedende hoofdwond en een gebroken pols. De man meldde zich in deze toestand bij een winkel, die vervolgens de hulpdiensten alarmeerden.

De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding van het winkelpersoneel dat er zich daar een gewonde man had gemeld. Ter plaatse troffen agenten een 31-jarige man uit Groenlo die, zo bleek later en naar zijn eigen zeggen, op zijn fiets op weg was naar de winkel aan het Handelscentrum. Hij moest uitwijken voor een auto die hem tegemoet kwam rijden. Hierdoor kwam de man ten val waarbij hij een diepe wond aan zijn hoofd en een gebroken pols opliep. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in basisschool

DIDAM – Bij een basisschool aan de Lupinenstraat in Didam is in de nacht van maandag op dinsdag 6 oktober ingebroken. Er is een computerbeeldscherm weggenomen.

Een medewerker van de school ontdekte de inbraak en diefstal ’s ochtends. In één van de leslokalen is een computerbeeldscherm weggenomen. Men is vermoedelijk binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.

Dronken man veroorzaakt overlast

GROENLO – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 7 oktober een 47-jarige man uit Groenlo aangehouden. De man had bij diverse woningen aan het Garstenveld in Groenlo aangebeld en om alcohol gevraagd.

De politie kreeg omstreeks 01:15 uur de melding van een bewoner aan het Garstenveld dat er zojuist een man had aangebeld die om alcohol had gevraagd. Naar aanleiding van een duidelijk signalement kon de politie de betreffende persoon even later op de Snieder aanhouden. De man is met een proces-verbaal door de politie naar huis gebracht; dit om verdere overlast te voorkomen.

Rijbewijs ingevorderd

HATTEM – De politie heeft op dinsdag 6 oktober in Hattem een 38-jarige man uit Ede (Gld) aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie kreeg verschillende meldingen dat de automobilist al slingerend over de A50 richting Zwolle reed. Agenten hielden de man vervolgens om 16:50 uur staande ter hoogte van Hattem. De 38-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,9 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

NUNSPEET – De politie heeft op dinsdag 29 september verkeerscontroles gehouden in Vierhouten en Elspeet. Onderdeel vormde een snelheidscontrole, waarbij de hoogst gemeten snelheid 100 kilometer per uur bedroeg, waar 60 is toegestaan.

Er is gecontroleerd op de Elspeterbosweg in Vierhouten en op de Vierhouterweg in Elspeet. Er werden 26 bestuurders beboet voor een te hoge snelheid. Daarnaast kregen vier fietsers een bekeuring omdat zij geen verlichting hadden.

Nu de donkere dagen weer in aantocht zijn, gaat de politie extra aandacht besteden aan de fietsverlichting en autoverlichting.

Politie zoekt getuigen aanrijding

HARDERWIJK – De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een aanrijding die op woensdagmiddag 30 september plaats vond op de kruising van de Hoofdweg met de Van Maerlantlaan in Harderwijk. Bij de aanrijding waren twee auto’s betrokken. Eén van de bestuurders raakte gewond. Getuigen kunnen bellen met 0900 – 8844.

De politie heeft naar aanleiding van de aanrijding, die omstreeks 14:15 uur plaats vond een onderzoek ingesteld. De precieze toedracht van de aanrijding is nog steeds onbekend en de politie vraagt aan getuigen zich te melden.

Bij de aanrijding was een 54-jarige automobilist uit Harderwijk betrokken. Hij reed over de Hoofdweg in Harderwijk richting het centrum. Op de kruising met de Van Mearlantlaan kwam hij in aanrijding met de van rechts komende 29-jarige automobiliste uit Harderwijk. De vrouw werd per ambulance met borst- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw van tas beroofd

APELDOORN – Een 83-jarige vrouw uit Apeldoorn is op dinsdag 6 oktober in die plaats beroofd van haar tas.

De vrouw reed omstreeks 10:15 uur met haar scootmobiel op de Matenpoort. Plotseling kreeg ze een duw, verloor ze de macht over het stuur en belandde ze in een grasstrook. Vervolgens greep een jongeman haar tas uit haar mandje en ging hij er samen met een andere jongen vandoor. De dieven gooiden de tas verderop weer weg en gingen de Molenmakershoek in. Oplettende automobilisten probeerden de daders nog tevergeefs te achtervolgen. De tas werd zonder inhoud teruggevonden. Er is onder andere een rijbewijs uit ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek en is dringen dop zoek naar getuigen. Met name automobilisten die nog achter de beide jongens zijn aangereden, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Geld uit portemonnee weg

APELDOORN – Op maandag 5 oktober is een 83-jarige man uit Apeldoorn thuis bestolen. Er werd een aanzienlijk geldbedrag ontvreemd.

De Apeldoorner kreeg rond 16:30 uur bezoek van twee jonge vrouwen. De dames deden zich voor als schoonmakers en wisten zich naar binnen te praten. Na ongeveer twintig minuten vertrokken beide vrouwen weer. De 83-jarige ontdekte vervolgens dat zijn portemonnee uit zijn broekzak was verdwenen.

Toen hij de portemonnee later in zijn huis terugvond mistte er een aanzie

nlijk bedrag uit.

De politie waarschuwt om geen vreemde mensen binnen te laten en adviseert dringend geen grote hoeveelheden geld in huis te hebben.