Aangehoudingen na uitzending Opsporing Verzocht

Geplaatst op 6 oktober 2009, om 19:28 uur

DOETINCHEM – De uitzending van Opsporing Verzocht van 22 september j.l waarin aandacht werd besteed aan een gewelddadige beroving van een 15-jarige jongen in Doetinchem, heeft voor een doorbraak in het onderzoek gezorgd.

Naast vier verdachten heeft de politie inmiddels drie helers verhoord. Twee verdachten verblijven nog in voorlopige hechtenis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden van een bewakingscamera getoond waarop te zien is dat het slachtoffer onder dwang geld moest pinnen bij de Rabobank aan de Bongerd in Doetinchem. Dit alles gebeurde op zondag 23 augustus tussen 23.30 en 23.45 uur. Het slachtoffer deed aangifte van het feit en nadat zijn verklaring was opgenomen en de beelden van de bewakingscamera beschikbaar waren gesteld, besloot de politie de kijkers in te schakelen bij het onderzoek naar de verdachten.

In de uitzending en kort daarna kreeg de politie zeer bruikbare tips, waarbij zelfs namen van de vermoedelijke daders werden genoemd. Verleden week hebben enkele betrokkenen zich bij de politie gemeld. Hierbij waren drie jongemannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident en twee helers. Twee andere verdachten zijn later aangehouden.

Drie inwoners uit Doetinchem (18, 18 en 19) en een 20-jarige jongeman uit Hoorn worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving. Eén 18-jarige Doetinchemmer en de inwoner uit Hoorn zijn vorige week voorgeleid bij de Rechter-commissaris en verblijven nog in voorlopige hechtenis.

De verdachten van heling zijn verhoord en hebben een verklaring afgelegd. De gestolen I-phone is terecht. Het proces-verbaal wordt binnenkort afgerond en wordt bij het Openbaar Ministerie aangeleverd.