Paar Doetinchem had mogelijk ruzie

Geplaatst op 22 oktober 2009, om 12:57 uur

DOETINCHEM – De politie vermoedt dat het echtpaar dat donderdag 8 oktober dood in hun woning in Doetinchem is gevonden, een onderlinge twist had. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

Om de toedracht vast te stellen, moet de politie nog wel meer onderzoek doen. Reden is onder meer dat getuigen verschillende verklaringen afleggen. Justitie zegt dat het scenario steeds sterker wordt dat er geen andere betrokkenen zijn dan de slachtoffers, een man van 51 en een vrouw van 49.

De politie is nog steeds op zoek naar mensen die op en rond 8 oktober iets bijzonders bij de woning aan de Harz zagen.

Vanmiddag geeft de gemeente Doetinchem bewoners in de wijk Dichteren tekst en uitleg over de laatste stand van zaken.

Tekst: OmroepGelderland.nl

Persbericht Openbaar Ministerie:

Stand onderzoek Harz Doetinchem

DOETINCHEM – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de bewoners van een woning aan de Harz in Doetinchem, heeft meer tijd nodig om de juiste toedracht te kunnen vaststellen. De berichtgeving in de (regionale) media, dat er geen sprake zou zijn van een misdrijf, is voor politie en Openbaar Ministerie aanleiding om de stand van zaken in het onderzoek weer te geven. Door het reeds uitgevoerde onderzoek wordt het scenario steeds sterker, dat er geen andere betrokkenen zijn, dan de beide slachtoffers.

De politie heeft vanaf het begin van het onderzoek geconstateerd, dat beide bewoners door geweld om het leven zijn gekomen. Er is direct een breed onderzoek opgestart om te achterhalen wat in de woning heeft plaatsgevonden.

De resultaten tot nu toe, geven aanleiding tot nader onderzoek. Eén van de redenen is, dat getuigen verschillend verklaren. Daarnaast zijn de resultaten van het forensisch onderzoek nog niet allemaal bekend. Hoe veel tijd het onderzoek nog zal vergen, is thans niet aan te geven.

Door het reeds uitgevoerde onderzoek wordt het scenario steeds sterker, dat er geen andere betrokkenen zijn, dan de beide slachtoffers. Echter vanwege het ontbreken van alle resultaten en getuigenverhoren, is een definitieve conclusie nog niet te trekken. Het onderzoeksteam werkt daarom nog in volle omvang aan deze zaak.

Het onderzoeksteam doet een dringende oproep aan getuigen, die op donderdag 8 oktober jl., de dag waarop de lichamen werden aangetroffen, of enkele dagen daarvoor, bij of in de woning bijzonderheden hebben gezien, direct contact op te nemen met het rechercheteam via het telefoonnummer 0900-8844.