+ Veroorzakers overlast Dreiumme op de bon - GelreNieuws.nl

+ Veroorzakers overlast Dreiumme op de bon

Geplaatst op 22 oktober 2009, om 13:06 uur

WARNSVELD – In de nacht van woensdag op donderdag 22 oktober heeft de politie twee jongens van 15 en 16 jaar  uit de gemeente Zutphen staande gehouden nadat zij overlast hadden veroorzaakt aan de Dreiumme in Warnsveld. De politie maakt tegen beide proces-verbaal op.

De politie kreeg rond 23:30 uur een melding van overlast, veroorzaakt door een groep jongeren, bij een supermarkt aan de Dreiumme in Warnsveld. Toen de agenten ter plaatse kwamen sloegen de jongeren op de vlucht. Kort daarna werden twee van de jongens in de buurt aangetroffen in een leegstaande sloot. Beide waren duidelijk niet voornemens mee te werken. De 16-jarige jongen kon zich wel legitimeren, hem werd een proces-verbaal voor het veroorzaken van overlast toegezegd. De 15-jarige jongen had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij is aangehouden voor het niet kunnen tonen van een ID. Allebei de jongens zijn meegegaan naar het politiebureau en konden na verhoor en nadat de identiteit van de 15-jarige was vastgesteld weer naar huis. Tegen beide maakt de politie proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

VORDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 22 oktober een 36-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 01:00 uur tijdens een alcoholcontrole aan de Rondweg in Vorden staande gehouden. Uit een blaastest op staat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Brand in parkeergarage

ZEDDAM – In de nacht van woensdag op donderdag 22 oktober is er een brand ontstaan in een parkeergarage onder een complex aan het Gerrit Varwijkplein in Zeddam. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie kregen de melding rond 00:10 uur. In de parkeergarage onder het appartementencomplex stond een hoeveelheid afval in de brand. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en had de brand snel onder controle. De exacte oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Auto-eigenaar dubbel pech

DOETINCHEM – Op dinsdagmiddag 20 oktober botste een 21-jarige automobilist uit Doetinchem tegen een betonnen varkensrug aan de Europaweg in Doetinchem. Toen hij zijn auto parkeerde bij een tankstation om op de politie te wachten werd er onder andere een laptop uit zijn auto gestolen.

Het ongeval gebeurde rond 12:30 uur. De 21-jarige man reed over de Europaweg in Doetinchem, hij kwam vanuit de richting A18. Ter hoogte van het tankstation kreeg de man een vlieg in zijn oog waardoor hij naar rechts uitweek en tegen een betonnen varkensrug botste. De auto van de man raakte flink beschadigd.

De automobilist parkeerde bij het tankstation om op de politie te wachten. De auto van de man moest afgesleept worden. Toen de agenten hem adviseerde zijn waardevolle spullen uit de auto te halen, bleek er onder andere een laptop ontvreemd te zijn. De politie onderzoekt de diefstal.

Bejaarde vrouw beroofd in eigen woning

APELDOORN – Een 83-jarige vrouw uit Apeldoorn is op maandag 19 oktober in haar eigen woning beroofd van haar bankpas. Met een smoes was de man de woning betreden en heeft hier listig de bankpas en pincode van de vrouw ontfutseld waarmee een geldbedrag is gepind.

De politie blijft waarschuwen voor dergelijke oplichters. Met een smoes, dit keer beweerde de man van het energiebedrijf te zijn, probeert men de woning binnen te komen om zodoende ongemerkt spullen weg te nemen. Deze man was ook daadwerkelijk gekleed in kleding met daarop het embleem van een energiebedrijf. De vrouw ontdekte pas later dat ze was opgelicht toen er een groot geldbedrag van haar rekening werd gepind. De politie raadt aan om altijd naar een (identiteit)bewijs te vragen. Bij twijfel kan men altijd bellen met de politie, via 0900-8844.

Verkeerscontrole

APELDOORN – De politie Apeldoorn hield op woensdag 21 oktober op verzoek van de wijkagenten op verschillende locaties in Apeldoorn-Zuid diverse verkeerscontroles.

De wijkagenten deden dit verzoek naar aanleiding van klachten uit de buurt. Zowel in de ochtend als in de avond werd op verschillende locaties, zoals de Oude Beekbergerweg, 1e Wormenseweg, Heemradenlaan, Kayersdijk en Kanaal-Zuid gecontroleerd op snelheid. Totaal reden 26 bestuurders te hard. Verder werden er boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, het niet voeren van de juiste verlichting en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

Inbraak restaurant

EMST – Bij een horecagelegenheid aan de Oranjeweg in Emst is tussen maandagavond en woensdagochtend 21 oktober ingebroken. Er is een geldbedrag ontvreemd.

De politie onderzoekt een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Oranjeweg in Emst. Hier is tussen maandagavond en woensdagochtend 21 oktober ingebroken. De eigenaar ontdekte de inbraak pas later toen er een geldbedrag bleek te missen. Ook kwam men er toen achter dat een raam van het pand geforceerd was om binnen te kunnen komen. Verder lijkt er niets doorzocht te zijn en niets anders te zijn meegenomen.

Politie zoekt getuigen verkeersongeval

PUTTEN – De politie zoekt getuigen van het verkeersongeval dat op maandagavond 19 oktober op de Hooiweg in Putten heeft plaatsgevonden. Hierbij raakte een 16-jarige scooterbestuurster ernstig gewond. Ook is de politie op zoek naar de bestuurder van een rode sportauto die mogelijk ook bij het ongeval betrokken is geweest.

De politie heeft het betreffende ongeval in onderzoek. Omstreeks 20:50 uur reed een 23-jarige automobilist uit Putten op de Hooiweg in de richting van de Roosendaalseweg. Uit tegenovergestelde richting reed het 16-jarige meisje op haar scooter. Bij het uitkomen van een bocht schrok de automobilist van de scooter, remde, en kwam op de linkerhelft van de weg terecht waar hij frontaal in botsing kwam met de scooterrijdster.

Uit onderzoek blijkt dat de 23-jarige automobilist vlak voor de aanrijding ter hoogte van de tennisvelden door een rode sportauto werd ingehaald. Het kenteken van die rode auto is onbekend. Het betreft een opvallende rode sportauto met een zwarte vlak aan de achterkant en lichtgekleurde velgen. Deze rode sportauto zou na de aanrijding zijn weggereden richting de Van Geenstraat. De politie zoekt de bestuurder van deze rode sportauto en vraagt hem of haar zich te melden bij de politie.