+ Fietser gewond na aanrijding - GelreNieuws        

+ Fietser gewond na aanrijding

Geplaatst op 23 oktober 2009, om 15:04 uur

ZELHEM – Op donderdag 22 oktober is in Zelhem een 35-jarige fietser uit Hengelo (Gld) gewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met een 19-jarige automobilist uit Zelhem.

De man reed rond 07:20 uur over de Varsselsestraat in Zelhem. Een tegemoetkomende automobilist reed in een bocht niet voldoende rechts en zag daar de fietser over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de fietser ten val kwam. De 35-jarige raakte gewond aan zijn schouder en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij, nadat hij tot stilstand was gekomen in een weiland naast de weg. De politie maakt proces-verbaal op tegen de autobestuurder.

Tuinhuisje afgebrand

WEHL – In de nacht van donderdag op vrijdag 23 oktober is er aan de Nieuw Wehlseweg in Wehl een tuinhuisje afgebrand.

De politie kreeg omstreeks 01:50 uur de melding dat er een brand gaande was op het terrein van een instelling aan de Nieuw Wehlseweg. Ter plekke bleek het om een tuinhuisje te gaan, welke al volledig uitgebrand was. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd

TWELLO – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 23 oktober in Twello een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten controleerden de automobilist rond 01:40 uur aan de Rijksstraatweg in Twello. Een blaastest op straat gaf aan dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de Deventenaar is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

ZUTPHEN – Tussen woensdagmiddag en donderdag 22 oktober is er ingebroken in een woning aan de Vijfmorgenstraat in Zutphen. Er is onder andere kleding gestolen.

De gedupeerde ontdekte de inbraak op donderdagmiddag. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De hele woning is doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Gestolen auto’s aangetroffen

KLARENBEEK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 23 oktober twee gestolen auto’s aangetroffen. Eén daarvan bleek eerder die nacht na een woninginbraak in Terwolde te zijn weggenomen.

Agenten troffen rond 05:30 uur op een parkeerplaats ‘de Brink’ langs rijksweg A50 bij Klarenbeek twee onbeheerde auto’s aan. De voertuigen waren onafgesloten en er bleken verschillende waardevolle goederen in te liggen. Eén auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. Agenten zochten in het gebied naar mogelijke verdachten maar troffen niemand aan. De eigenaar van de gestolen auto werd op de hoogte gebracht.

Toen de politie de eigenaar van de tweede auto benaderde bleek dat hij de diefstal nog niet had ontdekt. Hij kwam tot de ontdekking dat er in zijn woning aan de Lochemsestraat in Terwolde was ingebroken, waarbij onder andere zijn autosleutels waren gestolen. Men forceerde een raam om binnen te komen. Na de inbraak heeft men de auto weggenomen.

De politie heeft de inbraak en de diefstallen in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0900-7000 (Meld Misdaad Anoniem).