+ 18 fietsers zonder licht op de bon

Geplaatst op 18 november 2009, om 17:00 uur

WINTERSWIJK – De politie Winterswijk hield op dinsdagavond 17 november onder de noemer ‘val op, daar kun je mee thuis komen’ op diverse locaties binnen de plaats controles op fietsverlichting. Er zijn 18 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.

De politie heeft deze controle gehouden om in deze donkere periode een belangrijke bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Goede fietsverlichting is erg belangrijk voor de zichtbaarheid van fietsers nu het weer vroeg donker wordt. Deze controle is onderdeel van een reeks controles op fietsverlichting die de politie uitvoert de komende tijd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De fietsers zonder (goede) verlichting kregen een bekeuring van 35 euro. Juist omdat de politie het belangrijk vind dat fietsers opvallen in het verkeer kregen de zij naast de bekeuring een setje ledlampjes mee zodat zij hun verdere reis veilig konden vervolgen.

Een medewerker van Veilig Verkeer Nederland is hierbij aanwezig geweest om burgers van extra advies te voorzien.

Bromfietser raakt onwel en botst tegen auto

WEHL – Een 17-jarige bromfietser uit Wehl raakte dinsdag 17 november onwel en reed hierdoor op de Beekseweg in Wehl tegen een stilstaande auto. De jongen is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:30 uur de melding van het ongeval. De 17-jarige jongen reed op een bromfiets op de Beekseweg in Wehl, komend uit de richting van de Raphaelstraat. De jongen is naar eigen zeggen onwel geworden en botste hierdoor ter hoogte van de afslag naar de Leemkuilseweg tegen een geparkeerde auto. Door de val raakte jongen gewond aan zijn benen en is daarvoor per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de bromfiets als de auto liep door de aanrijding schade op. De eigenaar van de auto is hiervan in kennis gesteld.

Duitsers met drugs en wapen aangehouden

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdagochtend 17 november twee 21-jarige Duitsers, aangehouden voor het bezit van verdovende middelen. Ook werden in hun auto enkele verboden wapens aangetroffen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 10:30 uur op de parkeerplaats bij het Handelscentrum in Winterswijk een auto met daarin twee mannen. De agenten hadden het vermoeden dat er mogelijk in drugs gedeald werd. Zij bekenden direct in het bezit te zijn van harddrugs. Hierop heeft de politie beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De hoeveelheid drugs, een geringe hoeveelheid, is in beslag genomen, evenals enkele in hun auto aangetroffen verboden wapens. Het ging hier onder andere om een wapenstok en een luchtdrukpistool. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronkemanscel voor veroorzaker overlast

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagavond 17 november een 35-jarige man uit Ulft aangehouden. De man zou voor overlast hebben gezorgd bij het station van Doetinchem en kon geen legitimatiebewijs tonen.

De politie kreeg om 22:15 uur de melding dat een dronken man voor overlast zorgde op het perron van het station in Doetinchem. Daar aangekomen, troffen agenten de 35-jarige man uit Ulft die in een kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. Hij is aangehouden en kon ook geen legitimatiebewijs tonen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor de nacht in de dronkemanscel om zijn roes uit te slapen. De volgende morgen is de man met een boete voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs weer heengezonden.

Politie controleert op gestolen fietsen

BERKELLAND – De politie heeft de afgelopen week meerdere controles in de gemeente Berkelland gehouden. Doel was om gestolen fietsen op te sporen met een speciale handcomputer.

De politie Berkelland heeft de afgelopen week tientallen fietsen gecontroleerd of ze gestolen waren. Hierbij werd vooral gekeken bij de stallingen van de bus en treinstations in de gemeente. Het ging hierbij om een proef met een soort scanner/handcomputer die direct kan controleren of een fiets als gestolen gesignaleerd staat.

De proef was gelijk succesvol want in de fietsenstalling op het busplein in Borculo werd een gestolen fiets aangetroffen en de berijdster is gehoord terzake heling van een gestolen fiets. De politie wil hierbij dan ook benadrukken dat het kopen van een gestolen fiets ook strafbaar is. Het gaat er hierbij om of de koper had kunnen weten dat het hier om een gestolen fiets gaat. Het gaat hier dan vooral om de verkoop via internetsites.

Belangrijk is om als koper te controleren of de prijs die gevraagd word in verhouding staat tot de (nieuw)waarde van de fiets. Een andere indicatie dat een fiets gestolen is, kan zijn dat het originele slot vervangen is door een goedkoper of in zijn geheel ontbreekt. Tevens is er op internet op de site van de rijksdienstwegverkeer (www.rdw.nl) de mogelijkheid om middels het framenummer en merk van de fiets te controleren of de fiets gestolen is.

Voor een bezitter van een fiets is het belangrijk om bij diefstal altijd aangifte te doen en zoveel mogelijk gegevens van de fiets aan de politie op te geven. Een framenummer, chipnummer of een gegraveerde postcode kan ervoor zorgen dat de fiets sneller teruggevonden wordt. Aangifte doen kan via internet (www.politie.nl) of na een telefonische afspraak via 0900 – 8844.