+ Automobilist gewond bij botsing met boom - GelreNieuws.nl

+ Automobilist gewond bij botsing met boom

Geplaatst op 17 november 2009, om 14:53 uur

GROENLO – Een 30-jarige man uit Eibergen raakte maandagavond 16 november gewond toen hij met zijn auto op de Deventer Kunstweg in Groenlo tegen een boom reed.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19:30 uur de melding van het ongeval. Een automobilist uit Eibergen reed over de Deventer Kunstweg toen hij door onbekende reden van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bestuurder is met inwendig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De rijbaan is in verband met het ongeval ongeveer twee uur lang afgesloten geweest. De auto moest worden weggesleept.

Brooddief aangehouden

TERBORG – De politie heeft dinsdagochtend 17 november een 27-jarige man uit ‘s-Heerenberg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht brood bij een supermarkt aan de IJsselweg in Terborg te hebben gestolen.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van meldingen van de betreffende supermarkt dat er brood werd gestolen. Dit gebeurde vanaf grote broodkarren die ‘s ochtends vroeg voor openingstijd voor de ingang van de supermarkt afgeleverd worden. Bij het onderzoek werd dinsdagochtend rond 06:00 uur in de buurt een verdachte aangetroffen. De 27-jarige man was op dat moment in het bezit van brood afkomstig van de supermarkt. Hij is overgebracht naar het politiebureau en verklaarde het brood inderdaad te hebben weggenomen bij de supermarkt. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenrollers actief!

WINTERSWIJK – De politie waarschuwt voor zakkenrollerij voornamelijk bij supermarkten in Winterswijk. De laatste tijd krijgt de politie vaker meldingen van mensen waarvan de portemonnee werd gestolen tijdens het boodschappen doen. Ook worden er mensen buiten winkel aangesproken, waarbij men kans ziet om de pinpas of geld te ontvreemden. Met de gestolen passen worden vaak grote bedragen gepind.

Zo werd afgelopen woensdag de portemonnee van een 59-jarige vrouw uit Winterswijk gerold. Zij was boodschappen aan het doen bij een supermarkt aan de Europalaan. Later die dag werd er een groot geldbedrag van haar rekening gepind. Ditzelfde gebeurde zaterdag 14 november bij twee plaatsgenoten. Ook zij constateerden bij het boodschappen doen bij plaatselijke supermarkten dat hun portemonnee uit hun tas was gehaald.

De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en roept mensen op steeds alert te zijn. Laat nooit uw winkelwagentje onbeheerd achter om elders in de winkel een vergeten artikel op te halen. Laat u niet afleiden door onbekenden die allerlei vragen over artikelen hebben; soms is iemand anders dan bezig om uw portemonnee te rollen.

Met betrekking tot de babbeltruc bij winkels worden de gedupeerden vaak door gebrekkig Nederlands sprekende mensen benaderd. Zij willen graag geld wisselen en in de verwarring zien zij kans om of geld of de pinpas weg te nemen.

Gedupeerden wordt gevraagd om altijd aangifte te doen.

Politie zoekt getuigen van autobrand

DOETINCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand die heeft plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 november op een parkeerplaats aan de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Zij sluit brandstichting niet uit.

De eigenaar had zijn auto op vrijdagavond omstreeks 22:00 uur op de parkeerplaats bij het zwembad geparkeerd. Om 03:30 uur kreeg de brandweer de melding binnen dat de auto door onbekende oorzaak in brand stond. Er kon helaas niet voorkomen worden dat de auto volledig uitbrandde. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit mogelijke brandstichting niet uit. Daarom is zij op zoek naar getuigen. Op de parkeerplaats stonden een paar vrachtwagens waarvan één met een groene containerbak. Mogelijk is de eigenaar/bestuurder van die vrachtwagen een getuige. De politie verzoekt degenen die mogelijk iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de brand, te bellen met 0900-8844.