+ Beginnende bestuurders maken brokken

Geplaatst op 16 november 2009, om 16:42 uur

HATTEM – De politie heeft op zondagavond 15 november in Hattem een 21-jarige man uit IJsselmuiden en een 22-jarige man uit Wezep aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 22:00 uur de melding van een bewoner aan de Hessenweg dat een automobilist tegen zijn hek was gereden. Agenten troffen ter plekke de 21-jarige bestuurder uit IJsselmuiden aan. Hij was de macht over het stuur verloren en daardoor tegen het hek gebotst. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij 1,5 promille blies.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Later die avond, rond 23:15 uur, kreeg de politie de melding dat een automobilist, wederom op de Hessenweg, bij iemand de tuin in was gereden. Toen agenten ter plekke kwamen bleek de 22-jarige bestuurder, afkomstig uit Wezep, ook alcohol gedronken te hebben. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 blies.

Van beide beginnende bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Ramkraak winkel

NUNSPEET – In de nacht van zondag op maandag 16 november is er ingebroken bij een winkel aan de Stationslaan in Nunspeet. Bij de ramkraak werd een geldbedrag buitgemaakt.

De politie kreeg rond 02:45 uur de melding dat er een ramkraak bij de winkel had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek de glazen pui van het pand forse schade te hebben opgelopen. Ook binnen bleken deuren te zijn geforceerd. Getuigen zagen de daders in een donkerkleurige auto, model station, wegrijden. Gealarmeerde agenten zagen de auto even later in Harderwijk met een zeer hoge snelheid op de A28 rijden. De snelheid was dusdanig hoog dat de achtervolging om veiligheidsredenen is gestaakt. Omliggende korpsen werden gealarmeerd maar de auto is niet meer aangetroffen. De politie heeft de ramkraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben om te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).