+ Reeks woninginbraken in Vaassen - GelreNieuws.nl

+ Reeks woninginbraken in Vaassen

Geplaatst op 12 november 2009, om 18:43 uur

VAASSEN – De politie stelt een onderzoek in naar een reeks woninginbraken in Vaassen en pogingen daartoe die hebben plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag 11 november.

Bij drie woningen, waarvan twee aan de Emsterweg en één aan de Hortensiaweg, werd er daadwerkelijk ingebroken. Bij nog eens twee woningen, ook aan de Emsterweg, werden pogingen daartoe geconstateerd.

Bij de inbraken werden voornamelijk deuren en/of ramen geforceerd om binnen te komen. De buit bestaat uit onder andere laptops, geld en fotocamera’s. De politie stelt en sporenonderzoek in en daarnaast wordt een  buurtonderzoek uitgevoerd. Zij vraagt mensen die mogelijk informatie hebben over de inbraken, te bellen met 0900-8844.

Brand in schuur

ERMELO – Er woedde in de nacht van woensdag op donderdag 12 november een brandje in een schuur aan de Dokter Holtropstraat in Ermelo. Buurtbewoners hadden getracht de brand zelf te blussen, maar uiteindelijk heeft de brandweer het vuur onder controle weten te krijgen.

De brand woedde in een houten schuur van een naastgelegen winkel Bewoners die in appartementen boven de winkel wonen, waren omstreeks 02:00 uur gealarmeerd door de aanwezige brandmelders. In eerste instantie trachtten zij de brand zelf te blussen, maar dat lukte niet. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft uit veiligheidsoverwegingen de nog twee slapende bewoners wakker gemaakt. Na enige tijd kon men weer naar de eigen woning. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk en wordt onderzocht.