+ Rijbewijs ingevorderd na aanrijding

Geplaatst op 8 november 2009, om 16:59 uur

EPE – De politie heeft zaterdagavond 7 november het rijbewijs van een 30-jarige man uit Hardenberg ingevorderd. Hij reed in Epe tegen een lantaarnpaal en verkeersbord en bleek teveel te hebben gedronken. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 20.00 uur een melding van een aanrijding op de Beekstraat in Epe. Bleek dat de Hardenberger met zijn auto tegen een lantaarnaal en verkeersbord was gereden. Het was duidelijk dat hij gedronken had en op het politiebureau blies hij ruim 1.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een sleepbedrijf moest zijn auto ophalen.

Beginnend bestuurder rijdt te hard

WAPENVEELD – Tegen een 20-jarige beginnend bestuurder uit Heerde wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij reed zondagochtend 8 november met ongeveer 130 km richting Hattem toen agenten hem aanhielden.

Surveillerende agenten zagen een automobilist met zeer hoge snelheid over de Groteweg in Wapenveld richting Hattem rijden. Zij volgden de bestuurder om de juiste snelheid vast te stellen. Deze bleek niet gecorrigeerd op de 80 km-weg ruim 130 te zijn. Toen men de bestuurder liet stoppen, bleek het om een beginnend bestuurder te gaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en dit zorgt naast een boete voor een strafpunt op zijn rijbewijs.

Kentekenplaat blijft achter op plaats ongeval

PUTTEN – Een kentekenplaat en enkele onderdelen bleven achter als stille getuigen. De politie heeft de bestuurder van een aanrijding die zaterdagavond 7 november op de Kerkstraat in Putten plaats vond nog niet kunnen horen.

De aanrijding gebeurde omstreeks 20.00 uur in de Kerkstraat waarbij een muurtje bij een woning omver werd gereden. De bestuurder ging er direct met de auto vandoor. Dat zijn kentekenplaat als stille getuige achter bleef, had hij natuurlijk niet verwacht. De gewaarschuwde politie trof de te naam gestelde niet thuis, maar hij heeft wat uit te leggen.

Heupletsel na aanrijding

HADERWIJK – Een 74-jarige fietsster uit Harderwijk heeft zaterdag 7 november heupletsel opgelopen toen zij op een rotonde in haar woonplaats over het hoofd werd gezien door een automobilist.

De aanrijding gebeurde omstreeks 14.10 uur toen een 60-jarige man uit Harderwijk met zijn busje de rotonde bij de Nassaulaan wilde oprijden. Hij had nog stilgestaan, maar toen hij optrok, zag hij de fietsster over het hoofd. Bij de aanrijding liep zij heupletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aangehouden na vechten op straat

HEERDE – De politie heeft zondagochtend 8 november in Heerde een 18-jarige jongen uit Epe aangehouden. Agenten zagen dat hij een jongeman tijdens een conflict op straat mishandelde.

De politie werd omstreeks 02.50 uur via de horecatelefoon gebeld dat er problemen waren in het centrum van Heerde. Enkele tientallen jongeren stonden tegenover elkaar en de sfeer was zeer broeierig. Er waren al enkele klappen uitgedeeld en toen de eerste agenten ter plaatse waren, zagen zij dat een jongeman werd geslagen. De verdachte, een 18-jarige Epenaar werd aangehouden. Hierbij kreeg de politie hulp van diverse uitsmijters omdat jongeren zich met de aanhouding bemoeiden. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden naar Heerde gestuurd en dit zorgde ervoor dat verdere escalatie kon worden voorkomen. De politie heeft al enkele verklaringen opgenomen en verwacht in de komende week nog meer aangiften van mishandeling te zullen krijgen. Een onderzoek wordt ingesteld; de aanleiding is niet duidelijk.

Gewond na valpartij

NUNSPEET – Een 39-jarige man uit Nunspeet is zondag 8 november per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was met zijn fiets op de Oosterlaan komen te vallen en raakte aan zijn gezicht gewond.

De melding van het ongeval werd omstreeks 03.30 uur door huiswaarts kerende jongelui gedaan. De Nunspeter verklaarde tegen de stoeprand te zijn gebotst. Bij de valpartij was hij in zijn gezicht gewond geraakt. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. De jongelui brachten de fiets naar de woning van de man.